TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

food formulation [1 record]

Record 1 2007-10-29

English

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Ingredients and technologies which improve the flavour of food have always played a major role in food formulation.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Spécialiste de l'assistance aux entreprises agroalimentaires, Adrianor a développé son savoir faire dans la formulation de produits alimentaires : plats cuisinés, fruits et légumes transformés, charcuteries, produits sucrés et céréaliers. La formulation concerne la mise au point de nouveaux produits, mais également l'amélioration de produits existants et vise à maîtriser la durée de vie; s'adapter au couple process/conditionnement (ou gérer le transfert industriel); obtenir des caractéristiques organoleptiques définies.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: