TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

kitchen knife [2 records]

Record 1 - external organization data 2021-03-18

English

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

kitchen knife: an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

French

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

couteau de cuisine : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Spanish

Save record 1

Record 2 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
OBS

--with blade from 6 to 9 inches long.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
OBS

le couteau de cuisine classique a une lame longue, très large et très épaisse à la base, du côté de la mitre (...) elle s'amincit très vite pour donner une lame souple bien affilée qui pénètre aisément dans les aliments.

Spanish

Save record 2

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