TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

sticky point temperature [1 record]

Record 1 2002-06-04

English

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Therefore, the sticky point temperature, determined for powders might not provide a true picture of a basically irreversible drying process, which progresses in the opposite direction,viz.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Jusqu'à présent, on a porté peu d'attention aux phénomènes de cohésion et d'adhésion qui sont à la base de l'adhésivité des produits. En fait, les rares communications publiées traitent de la cohésion des poudres, quantifiée par la température dite au point d'adhésivité, que l'on détermine en chauffant un matériau préalablement séché dont on a ramené la teneur en humidité à la valeur voulue (Wallack et King, 1988; Papadakis et Bahu, 1992).

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: