TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

table wine [1 record]

Record 1 2011-07-07

English

Subject field(s)
  • Winemaking
DEF

A wine of medium to low alcohol content suitable for drinking with meals.

OBS

In U.S.A. a wine containing 10 to 14 percent by volume of alcohol.

French

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
DEF

Vin courant de teneur alcoolique moyenne ou faible destiné à être consommé aux repas.

CONT

La dénomination «vin de table» désigne une nouvelle catégorie de vins qui se substitue en partie à celle qui était connue antérieurement sous le vocable de «vins de consommation courante». Le vin de table doit présenter un titre alcoométrique acquis, après enrichissement éventuel, non intérieur à 8,5° et un titre alcoométrique total non supérieur à 15°. Le vin de table doit présenter, en outre, une acidité totale non inférieure à 4,5 g par litre exprimée en acide tartrique.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria vinícola
Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: