TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

COTE PROTEIQUE [1 record]

Record 1 2009-04-15

English

Subject field(s)
  • Dietetics
  • Living Matter - General Properties
  • Human Biological Requirements
DEF

The product of the protein efficiency ratio (q.v.) of the protein of a food, multiplied by the grams of protein in a "reasonable daily intake."

French

Domaine(s)
  • Diététique
  • Propriétés générales de la matière vivante
  • Besoins biologiques de l'homme
CONT

Le calcul de la cote protéique d'un aliment est fondé sur la teneur en protéines dans une ration quotidienne normale de cet aliment [...] On calcule la cote protéique en multipliant la quantité de protéines présentes dans la ration quotidienne normale de l'aliment par la qualité des protéines, soit le coefficient d'efficacité protéique (CEP) de l'aliment. Cote protéique = Teneur en protéines par ration quotidienne normale x Coefficient d'efficacité protéique (CEP).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Dietética
  • Propiedades generales de la materia viva
  • Necesidades biológicas del hombre
Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: