TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CREAMING [13 records]

Record 1 2023-05-16

English

Subject field(s)
  • Plastics Manufacturing
DEF

The increasing of the concentration of at least one dispersed phase at the top of a dispersion by a partial and reversible separation.

OBS

creaming of dispersions : term and definition standardized by the International Organization for Standardization(ISO).

French

Domaine(s)
  • Plasturgie
DEF

Augmentation de la concentration d'au moins une des phases à la surface d'une dispersion, due à une séparation partielle et réversible du mélange.

OBS

crémage de dispersions : terme et définition normalisés par l'Organisation internationale de normalisation (ISO).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de plásticos
DEF

Aumento en la concentración de al menos una fase dispersa en la superficie de una dispersión debido a una separación parcial y reversible.

Save record 1

Record 2 2023-05-16

English

Subject field(s)
  • Plastics Manufacturing
DEF

The initiation of expansion in the reaction of a polyol/isocyanate mixture.

OBS

This stage is marked by a change in the reaction mixture from a clear to a cloudy (creamy) appearance.

OBS

PUR: polyurethane.

OBS

creaming of PUR cellular plastic : The variant "creaming of PUR cellular plastics" and its definition were standardized by the International Organization for Standardization(ISO).

Key term(s)
  • creaming of PUR cellular plastics
  • creaming of PU cellular plastics
  • creaming of PU cellular plastic
  • creaming of polyurethane cellular plastics

French

Domaine(s)
  • Plasturgie
DEF

Début de l'expansion lors de la réaction d'un mélange polyol/isocyanate.

OBS

Cet état est caractérisé par le changement de l'apparence du mélange de clair à opaque (crémeux).

OBS

PUR : polyuréthanne.

OBS

crémage de plastique alvéolaire PUR : La variante «crémage de plastiques alvéolaires PUR» et sa définition ont été normalisées par l'Organisation internationale de normalisation (ISO).

Key term(s)
  • crémage de plastiques alvéolaires PUR
  • crémage de plastiques alvéolaires PU
  • crémage de plastique alvéolaire PU
  • crémage de plastiques alvéolaires de polyuréthane
  • crémage de plastique alvéolaire de polyuréthane
  • crémage de plastiques alvéolaires de polyuréthanne

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de plásticos
DEF

Iniciación de la expansión en la reacción de una mezcla poliol/isocianato

OBS

Esta etapa se caracteriza por un cambio de apariencia de la mezcla, de clara o opaca (cremosa).

Save record 2

Record 3 2019-05-07

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Collaboration with the FAO
CONT

Untreated milk is in suspension when it comes out of the cow. As it sits, the fat droplets collect in clusters whose low density allows them to break free and float to the surface. This process is known as creaming...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Phénomène de remontée des globules gras à la surface du lait au repos [...]

OBS

[Ce phénomène est] supprimé par l'homogénéisation.

Spanish

Save record 3

Record 4 2018-03-14

English

Subject field(s)
  • Pastries
  • Culinary Techniques
  • Recipes
CONT

Gradually blend in the sugar and continue to cream mixture(a combination of working the mixture against the side of the bowl with your wooden spoon, and beating it) until light and fluffy and sugar has been virtually dissolved. This thorough creaming is necessary to give your cake a fine texture...

French

Domaine(s)
  • Pâtisserie
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
CONT

Les facultés de crémage d'une graisse sont [...] très importantes en pâtisserie. On peut évaluer celui-ci par la prise de densité du produit après fouettage convenable [...] Lorsqu'il est prévu des œufs dans la formule, on doit d'abord crémer le sucre et le gras pour incorporer 150 à 200% d'air [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Repostería
  • Técnicas culinarias
  • Recetas de cocina
CONT

El batido consiste en aumentar el volumen de una mezcla de grasa y azúcar. Con el cremado se trata de aumentar el doble del volumen inicial de la grasa y lograr a la vez que el azúcar se disuelva en la grasa. El cremado se realiza previo a la incorporación de la parte líquida que lleva la fórmula.

Save record 4

Record 5 2016-03-07

English

Subject field(s)
  • Small Household Appliances
DEF

A food mixer powered by an electric motor.

OBS

These... are equipped with three types of beaters : a wire whip for whisking, a flat beater for mixing batters and creaming butter, and a dough hook for making pastry doughs and bread doughs.

French

Domaine(s)
  • Petits appareils ménagers
DEF

Appareil électro-ménager conçu pour rendre homogène une préparation en broyant, battant et mélangeant les aliments.

OBS

Ne pas confondre avec le batteur qui est un appareil électroménager doté de fouets, entraînés par un moteur électrique.

Spanish

Save record 5

Record 6 2003-05-29

English

Subject field(s)
  • Small Household Appliances
DEF

A stationary or portable kitchen utensil equipped with one or more beaters for mixing, beating, creaming, or whipping a variety of foods(as batters, cream, whites of eggs, boiled potatoes).

French

Domaine(s)
  • Petits appareils ménagers
DEF

Appareil ménager servant à battre très rapidement, à agiter un liquide ou à mélanger des ingrédients.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Aparatos domésticos pequeños
Save record 6

Record 7 2001-11-13

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
DEF

A highly concentrated emulsion formed by creaming of a dilute emulsion.

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
DEF

Une émulsion très concentrée formée par l'écrémage d'une émulsion diluée.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elementos y compuestos químicos
Save record 7

Record 8 2001-06-27

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
CONT

During the natural creaming of the milk which is laying in thin strata(10 to 20 cm) under 20° C from 6 to 10 hours, more than 80% of the original bacteria present in the milk are entrapped in the fat globule clusters of the rising cream and with the same cream carefully separated.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Séparation de la crème du lait par gravité, la crème montant à la surface.

CONT

Dans les fabrications traditionnelles au lait cru, la dégermination peut se faire par un écrémage statique partiel. Après la traite du soir, le lait est mis à reposer. La matière grasse, riche en germes, vient en surface.

Spanish

Save record 8

Record 9 1999-02-10

English

Subject field(s)
  • Raw Materials (Rubber)
DEF

Latex the rubber concentration of which has been increased by creaming and removal of the separated serum. [Definition standardized by ISO. ]

OBS

creamed rubber latex: term standardized by ISO.

French

Domaine(s)
  • Matières premières (Caoutchouc)
DEF

Latex dont la concentration en élastomère-caoutchouc a été augmentée par crémage et enlèvement du sérum séparé. [Définition normalisée par l'ISO.]

OBS

latex crémé : terme normalisé par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Materias primas (Caucho)
Save record 9

Record 10 1999-02-10

English

Subject field(s)
  • Rubber Processing
DEF

A reversible process consisting of gathering by gravitational force, rubber particles surrounded by serum near the bottom or top of the latex. [Definition standardized by ISO.]

OBS

This is generally accomplished by adding a creaming agent.

OBS

creaming : term standardized by ISO.

Key term(s)
  • creaming process

French

Domaine(s)
  • Fabrication du caoutchouc
DEF

Procédé réversible, consistant à rassembler par l'action de la pesanteur à la partie haute ou basse du latex, les particules d'élastomère en suspension dans un sérum. [Définition normalisée par l'ISO.]

OBS

Ceci est généralement réalisé en ajoutant un agent de crémage.

OBS

crémage : terme normalisé par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elaboración del caucho
Save record 10

Record 11 1998-09-09

English

Subject field(s)
  • Crop Protection
CONT

It is easier to make a wettable powder which can give a good suspension only by "creaming" before dilution than one which disperses rapidly and easily when scattered on a water surface or rinsed through a filter-basket. By "creaming" is here meant the process of stirring the powder to a stiff, smooth paste with a little water before adding the bulk of dilution water.

Key term(s)
  • creaming

French

Domaine(s)
  • Protection des végétaux

Spanish

Save record 11

Record 12 1993-07-22

English

Subject field(s)
  • Additives and Fillers (Rubber)
DEF

A material that, when added to latex, increases the rate of creaming.

French

Domaine(s)
  • Ingrédients (Caoutchouc)

Spanish

Save record 12

Record 13 1981-08-12

English

Subject field(s)
  • Fatty Substances (Food)
  • Pastries
DEF

a cake filling or frosting made by creaming butter, cream, and powdered sugar to which a desired flavoring may be added.

French

Domaine(s)
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
  • Pâtisserie
CONT

Crème au beurre - Préparer de la crème anglaise (...). Tourner cette crème jusqu'à ce qu'elle soit tiède. Lui incorporer, en la travaillant toujours au fouet, pour 6 décilitres de crème, 450 grammes de beurre, que l'on mettra dans la composition par petites parties. Parfumer cette crème avec du sucre vanillé ou avec tout autre parfum, selon indication.

Spanish

Save record 13

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: