TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BACTERIOLOGICAL ANALYSIS [1 record]

Record 1 2001-09-27

English

Subject field(s)
  • Microbiology and Parasitology
  • Cheese and Dairy Products
OBS

Terme entériné par le Comité intergouvernemental de terminologie de l'industrie laitière.

French

Domaine(s)
  • Microbiologie et parasitologie
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Analyse d'une substance dans le but de détecter la présence de bactéries et de virus pathogènes.

CONT

Phases de la préparation du lait dans une usine centrale. [...] le lait arrive des centres de production en bidons qui sont retournés aux producteurs après avoir été vidés, lavés et stérilisés; prélèvement des échantillons pour des analyses physiques, chimiques et bactériologiques [...]

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: