TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BLACK MUSTARD [2 records]

Record 1 2016-09-21

English

Subject field(s)
  • Botany
Universal entry(ies)
Brassica nigra
Latin
Sinapis nigra
Latin, see observation
OBS

black mustard: preferred common name in the Inventory of Canadian Agricultural Weeds (2003).

OBS

shortpod mustard: common name also used when referring to the species Brassica geniculata.

OBS

Brassica nigra (Linné) W.D.J. Koch; Sinapis nigra (Linné).

French

Domaine(s)
  • Botanique
Entrée(s) universelle(s)
Brassica nigra
Latin
Sinapis nigra
Latin, see observation
OBS

moutarde noire : nom à privilégier selon l'Inventaire des mauvaises herbes du Canada (2003).

OBS

moutarde sauvage : nom vernaculaire aussi employé pour désigner les espèces Brassica juncea et Brassica kaber.

OBS

moutarde : nom vernaculaire aussi employé pour désigner plusieurs espèces du genre Brassica et de la famille des Brassicaceae.

OBS

sénevé, petit bouquet jaune : nom vernaculaire employé pour désigner l'espèce Sinapis arvensis.

OBS

Brassica nigra (Linné) W.D.J. Koch; Sinapis nigra (Linné).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
Entrada(s) universal(es)
Brassica nigra
Latin
Sinapis nigra
Latin, see observation
DEF

Hierba anual perteneciente a la familia de las crucíferas. Puede alcanzar 1,5 m. de altura. Crece de forma silvestre aunque también se cultiva. Sus semillas redondas de 0,5 a 1,5 mm. de diámetro y color pardo rojizo se utilizan en farmacopea y en la fabricación de salsa de mostaza.

Save record 1

Record 2 2012-01-19

English

Subject field(s)
  • Spices and Condiments
OBS

Nomenclature on spices and condiments: natural vegetable products or mixtures thereof, free from extraneous matter, used for flavouring, seasoning and imparting aroma to foods.

OBS

The term "black mustard" applies equally to the product in the whole form or in the ground form.

OBS

black mustard: term standardized by ISO.

OBS

Brassica nigra: scientific name of the plant from which the spice is produced.

French

Domaine(s)
  • Épices et condiments
OBS

Nomenclature sur les épices : produits végétaux naturels ou mélanges de ceux-ci, exempts de matières étrangères, utilisés pour donner de la saveur et de l'arôme et pour assaisonner les aliments.

OBS

Le terme «moutarde noire» est applicable à la fois au produit entier et au produit en poudre.

OBS

moutarde noire : terme normalisé par l'ISO.

OBS

Brassica nigra : nom scientifique de la plante dont est tirée l'épice.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Especias y condimentos
OBS

Brassica nigra (Latin).

Save record 2

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