TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CREAMING [8 records]

Record 1 2019-05-07

English

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Collaboration with the FAO
CONT

Untreated milk is in suspension when it comes out of the cow. As it sits, the fat droplets collect in clusters whose low density allows them to break free and float to the surface. This process is known as creaming ...

French

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Collaboration avec la FAO
DEF

Phénomène de remontée des globules gras à la surface du lait au repos [...]

OBS

[Ce phénomène est] supprimé par l'homogénéisation.

Spanish

Save record 1

Record 2 2018-03-14

English

Subject field(s)
  • Pastries
  • Culinary Techniques
  • Recipes
CONT

Gradually blend in the sugar and continue to cream mixture (a combination of working the mixture against the side of the bowl with your wooden spoon, and beating it) until light and fluffy and sugar has been virtually dissolved. This thorough creaming is necessary to give your cake a fine texture ...

French

Domaine(s)
  • Pâtisserie
  • Techniques culinaires
  • Recettes de cuisine
CONT

Les facultés de crémage d'une graisse sont [...] très importantes en pâtisserie. On peut évaluer celui-ci par la prise de densité du produit après fouettage convenable [...] Lorsqu'il est prévu des œufs dans la formule, on doit d'abord crémer le sucre et le gras pour incorporer 150 à 200% d'air [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Repostería
  • Técnicas culinarias
  • Recetas de cocina
CONT

El batido consiste en aumentar el volumen de una mezcla de grasa y azúcar. Con el cremado se trata de aumentar el doble del volumen inicial de la grasa y lograr a la vez que el azúcar se disuelva en la grasa. El cremado se realiza previo a la incorporación de la parte líquida que lleva la fórmula.

Save record 2

Record 3 2012-06-01

English

Subject field(s)
  • Chemistry
DEF

The gradual rise or fall of the disperse phase of an emulsion, according as its specific gravity is less or greater than that of the continuous phase.

Key term(s)
  • cream separation

French

Domaine(s)
  • Chimie
OBS

crémage d'une émulsion : terme normalisé par l'AFNOR.

Key term(s)
  • crémage

Spanish

Save record 3

Record 4 2008-06-11

English

Subject field(s)
  • Forestry Operations
DEF

A partial harvest removing only the most valuable tree species, or trees of desirable size and quality, without regard for the condition of the residual stand.

Key term(s)
  • high-grading
  • highgrading

French

Domaine(s)
  • Exploitation forestière
DEF

Récolte partielle qui consiste à extraire uniquement les essences de plus grande valeur ou les arbres présentant les dimensions et la qualité souhaitées, sans tenir compte de l'état du peuplement résiduel.

Spanish

Save record 4

Record 5 2002-04-15

English

Subject field(s)
  • General Mechanics (Physics)
DEF

Phenomenon occurring when the dispersed phase of an emulsion rises to the top to form a more concentrated layer ...

French

Domaine(s)
  • Mécanique générale (Physique)
DEF

Phénomène qui se produit quand la phase dispersée d'une émulsion monte à la surface pour former une couche plus concentrée.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Mecánica general (Física)
Save record 5

Record 6 2001-05-16

English

Subject field(s)
  • Pricing Theory
  • Market Prices
  • Trade
DEF

A practice by retailers of over-pricing new goods when first placed on sale in order to sell as many of the items at the higher price before reducing the item to a lower price.

CONT

A skimming price policy tries to sell the top ("skim the cream") of a market - the top of the demand curve - at a high price before aiming at more price-sensitive customers.

French

Domaine(s)
  • Théorie des prix
  • Prix (Commercialisation)
  • Commerce
DEF

Élément de la politique de prix qui consiste, lors du lancement d'un nouveau produit, à vendre celui-ci à un prix élevé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Teoría de fijación de precios
  • Precios (Comercialización)
  • Comercio
DEF

Práctica que consiste en fijar un precio superior al que luego será habitual para obtener un beneficio extra en el momento de lanzar un producto, o mediante la introducción de pequeñas mejoras o diferencias que permiten atraer a clientes con poder adquisitivo superior.

OBS

No hay que confundirlo con el ordeño.

OBS

desnatado: término y definición extraídos del CAPITAL Business Dictionary con la autorización de LID Editorial Empresarial.

Save record 6

Record 7 1999-02-10

English

Subject field(s)
  • Rubber Processing
DEF

A reversible process consisting of gathering by gravitational force, rubber particles surrounded by serum near the bottom or top of the latex. [Definition standardized by ISO.]

OBS

This is generally accomplished by adding a creaming agent.

OBS

creaming: term standardized by ISO.

Key term(s)
  • creaming process

French

Domaine(s)
  • Fabrication du caoutchouc
DEF

Procédé réversible, consistant à rassembler par l'action de la pesanteur à la partie haute ou basse du latex, les particules d'élastomère en suspension dans un sérum. [Définition normalisée par l'ISO.]

OBS

Ceci est généralement réalisé en ajoutant un agent de crémage.

OBS

crémage : terme normalisé par l'ISO.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elaboración del caucho
Save record 7

Record 8 1998-09-09

English

Subject field(s)
  • Crop Protection
CONT

It is easier to make a wettable powder which can give a good suspension only by "creaming" before dilution than one which disperses rapidly and easily when scattered on a water surface or rinsed through a filter-basket. By "creaming" is here meant the process of stirring the powder to a stiff, smooth paste with a little water before adding the bulk of dilution water.

Key term(s)
  • creaming

French

Domaine(s)
  • Protection des végétaux

Spanish

Save record 8

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