TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

DAIRY SCHOOL [1 record]

Record 1 2001-10-26

English

Subject field(s)
  • Educational Institutions
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
OBS

AGR

French

Domaine(s)
  • Établissements d'enseignement
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Après un congrès d'associations de producteurs laitiers tenu en 1889 à Ottawa, le ministère a élargi ses activités à l'industrie laitière. Des bulletins d'information, des congrès et des exposés expliquaient aux exploitants les méthodes de fabrication du beurre et du fromage et d'alimentation du bétail pour la production laitière. L'uniformisation des méthodes de traitement des produits laitiers améliorait leur qualité autant que leur potentiel à l'exportation. Des stations laitières expérimentales et des systèmes d'exploitation coopérative ont été établis dans chaque province après 1891. Une école laitière a également été créée à Saint-Hyacinthe (Québec), en 1892.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: