TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FERMENTATIVE POWER [1 record]

Record 1 2004-05-20

English

Subject field(s)
  • Biotechnology
  • Food Industries
CONT

... the fermentative character is not an invariable phenomenon of yeast-life, [these results] show that yeast is a plant which does not differ from ordinary plants, and which manifests its fermentative power solely in consequence of particular conditions under which it is compelled to live.

French

Domaine(s)
  • Biotechnologie
  • Industrie de l'alimentation
CONT

La production industrielle de la levure : La conduite de la multiplication des cellules de levure revêt une importance capitale dans la réalisation d'un double objectif que se fixe le levurier. Le premier est d'ordre qualitatif. Pour une souche déterminée, il faut répondre à des critères multiples qui sont : la meilleure force fermentative et sa stabilité, la nature du produit fini (levures pressées, levure sèche, etc.).

CONT

La composition de la levure lui confère une haute valeur nutritionnelle, qui peut être conservée par un séchage ménagé. Ce traitement thermique inactive le pouvoir fermentatif de la levure tout en lui conservant ses qualités diététiques.

OBS

force fermentative : expression utilisée par les professionnels, elle se mesure par le volume dégagé par les microorganismes.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: