TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FOOD INSPECTION [1 record]

Record 1 2004-04-22

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Regulations and Standards (Food)

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
CONT

Inspection des aliments. Le rôle de cette section consiste principalement en l'inspection des produits comestibles mis sur le marché de la consommation locale et comporte non seulement l'inspection du lait et de la viande mais également de toutes les denrées périssables et sujettes à contamination. Cette fonction inclut l'inspection des aliments tant au stade de la production ou de la préparation pour la mise en marché qu'au stade de la consommation et inclut la surveillance des établissements de produits alimentaires comme des manipulateurs de ces aliments.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: