TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

COCKTAIL OYSTER [1 record]

Record 1 2007-10-26

English

Subject field(s)
  • Mollusks, Echinoderms and Prochordates
  • Aquaculture
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
CONT

Cocktail oysters are Eastern (American) oysters that are less than 8 cm (3 inches). Larger oysters can either be commercially harvested from the wild or cultured but these sources cannot be sold under the "cocktail" oyster category for farmers producing their oysters from seed ... Cocktail oysters take two-and-a-half to three years to grow from seed.

French

Domaine(s)
  • Mollusques, échinodermes et procordés
  • Aquaculture
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
CONT

Et puis est arrivé un nouveau produit, appelé l'huître pour cocktail. C'était une petite huître, plus sucrée et plus lisse. Il y avait un problème. Le cultivateur a semé ses graines, a fait pousser sa récolte, mais il n'a pas pu récolter ses huîtres pour cocktail parce que la Loi sur les pêches imposait des restrictions sur la récolte d'huîtres inférieure à une certaine taille.

CONT

Les ostréiculteurs du Nouveau-Brunswick ont lancé «l'huître cocktail» (foncièrement, un terme utilisé pour désigner les huîtres plus petites, c.-a-d. qui ont moins de 3 po. de long).

Spanish

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