TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

HUSKING [4 records]

Record 1 2010-09-22

English

Subject field(s)
  • Harvesting Techniques
DEF

The removal of the husks from the ears of corn.

OBS

"Husking", although a more general term, is usually limited to corn in the United States.

French

Domaine(s)
  • Techniques de récolte
DEF

Action de débarrasser les épis de mais de leurs spathes, c'est-à-dire des grandes bractées qui les entourent. Le dépanouillage est effectué mécaniquement par une récolteuse-dépanouilleuse.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas de recolección
DEF

Operación de separar las espigas de maíz de las chalas y tallos. Consiste en suprimir todas o parte de las hojas de un vegetal.

CONT

El deshoje se efectúa en muchas plantas (remolacha forrajera, col forrajera, maíz, frutales, vid, etc.) y debe practicarse con prudencia. Su objeto es el de obtener materia verde que se emplea como forraje o exponer a la acción del sol y de la luz ciertas partes del vegetal (frutas), adelantando la maduración y mejorando su aspecto.

Save record 1

Record 2 2004-11-03

English

Subject field(s)
  • Food Industries
DEF

The removal of the outer covering from grains or legumes.

CONT

Variability in dehulling quality of cowpea, pigeon pea, and mung bean cultivars determined with the tangential abrasive dehulling device.

OBS

Encyc. of Food Technology, Vol.2, p.877

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Action de décortiquer.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
Save record 2

Record 3 1997-01-22

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
OBS

Décorticage : le paddy se transforme en riz décortiqué après passage dans des décortiqueurs à meules, ou dans des décortiqueurs à rouleaux. En plus du riz décortiqué, on obtient des balles et du son et des brisures cargo. Un certain nombre de grains n'ont pas été décortiqués et demeurent sous forme de paddy. [Mémento de l'agronome]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Molinería y cereales
Save record 3

Record 4 1988-06-01

English

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
  • Industrial Techniques and Processes
  • General Scientific and Technical Vocabulary
OBS

The cacao beans, after having been roasted and rapidly cooled down ... are taken when slightly warm to be husked or deprived of their shell.

French

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
  • Techniques industrielles
  • Vocabulaire technique et scientifique général
DEF

Opération par laquelle on dégage (un grain, une graine) de son enveloppe.

Spanish

Save record 4

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