TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ROAST [6 records]

Record 1 2015-02-12

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

Cook by dry heat, usually meat or poultry cooked in an oven; may include cooking with hot ashes, live coals, and hot stones or metal.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Cuire une viande ou une volaille à feu vif, au four ou à la broche.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
DEF

Hacer comestible un alimento por la acción directa del fuego, o la del aire caldeado, a veces rociando aquel con grasa o con algún líquido.

Save record 1

Record 2 2015-02-12

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A piece or joint of meat that has been cooked by roasting.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Morceau de viande de boucherie (bœuf, porc, veau), bardé et ficelé, cuit à sec peu de temps et à feu vif.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Carne asada.

Save record 2

Record 3 2000-09-13

English

Subject field(s)
  • Processing of Mineral Products
  • Mineral Processing (Metallurgy)

French

Domaine(s)
  • Préparation des produits miniers
  • Minéralurgie (Métallurgie)
DEF

Faire agir un gaz sur un solide à température élevée.

Spanish

Save record 3

Record 4 1997-03-14

English

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
OBS

... the beans are placed in rotating cylinders through which air, heated by gas or oil, is forced. The temperature of the air exceeds 500°F ..., and the entire process, in which the moisture of the beans is reduced from 7% or 8% to about 1%, is completed in about 1/2 de 3/4s of an hour.

French

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
DEF

Opération qui consiste à griller les fèves de façon à réduire leur taux d'humidité, à développer leur arôme et à faciliter leur concassage et la séparation des téguments.

OBS

Les fèves sont rôties dans de grosses sphères animées d'un mouvement rotatif, à une température de 130 à 140°C, pendant environ 45 minutes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos de confitería y chocolatería
Save record 4

Record 5 1991-11-13

English

Subject field(s)
  • Translation (General)
DEF

A facetious ceremonial tribute, usually concluding a banquet, in which the guest of honor is both praised and good naturally insulted in a succession of speeches by friends and acquaintances.

French

Domaine(s)
  • Traduction (Généralités)
DEF

Réception donnée en l'honneur de quelqu'un et où des invités sont appelés à tenir à l'adresse de l'invité d'honneur des propos humoristiques ou sarcastiques.

Spanish

Save record 5

Record 6 1976-06-19

English

Subject field(s)
  • Beverages

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)

Spanish

Save record 6

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