TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CASSAGE VIDE [1 record]

Record 1 1999-10-29

English

Subject field(s)
  • Freezing and Refrigerating
  • Food Industries
DEF

Increasing the pressure in an enclosure under vacuum by admitting gas (air).

French

Domaine(s)
  • Congélation, surgélation et réfrigération
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Étuvage. L'enceinte à vide est placée dans une étuve ou dans un équipement de chauffage modulable capable de la porter à une température de 250°C pendant une ou plusieurs dizaines d'heures. On réalise un vide aussi bon que possible dans l'enceinte pendant toute la durée de l'étuvage et au minimum du dixième de la pression d'utilisation finale. Cette méthode porte tous ses fruits si l'on réitère l'étuvage : l'expérience montre que 6 cycles thermiques à mêmes température et pression avec cassage du vide à l'azote sec suffisent.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: