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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

LOMBARDE [2 fiches]

Fiche 1 2018-02-23

Anglais

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

Italian Cookery. (esp. of meats) coated with flour or bread crumps and browned in hot oil or butter.

Français

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Se dit de plats panés(œufs, mie de pain, parmesan) à la manière lombarde.

CONT

Escalopes milanaises, timbale milanaise.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2015-04-21

Anglais

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
OBS

à la milanaise: Characteristic of Milan and its region; usually involving the use of grated Parmesan cheese, saffron, and butter, and in some dishes a coating of breadcrumbs.

Français

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
OBS

à la milanaise : Se dit de plats panés(œufs, mie de pain, parmesan) à la manière lombarde.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
CONT

El risotto a la milanesa es uno de los más clásicos y destaca por el color amarillo que le da el azafrán.

Conserver la fiche 2

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