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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

CUVE FERMENTATION [4 fiches]

Fiche 1 2016-02-26

Anglais

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Industrial Tools and Equipment
DEF

An tank in which the cooled wort is fermented by yeast to the fermented product called beer.

CONT

The wort-and-yeast liquid is placed in a fermentation tank to raise the alcohol content to the proper level, a process that may take several days to a week.

Français

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Outillage industriel
DEF

Fermentateur traditionnel utilisé pour des préparations artisanales ou industrielles (bière, charcuterie, vin, ...) et dans lequel aucune stérilité n'est recherchée.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de cerveza y malta
  • Herramientas y equipo industriales
Conserver la fiche 1

Fiche 2 2016-02-25

Anglais

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Civil Engineering
CONT

At any given temperature enough time (minimum digester tank volume) must be provided to allow the methanogenic bacteria to process the organic material properly.

Français

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Génie civil
DEF

Grand récipient dans lequel on procède à la fermentation d'une matière organique.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2005-08-09

Anglais

Subject field(s)
  • Industrial Tools and Equipment
  • Brewing and Malting
DEF

Container that prohibits contact between the must and surrounding air.

Français

Domaine(s)
  • Outillage industriel
  • Brasserie et malterie
OBS

Cuve dans laquelle le moût est mis à fermenter.

Terme(s)-clé(s)
  • cuve fermée

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2005-07-25

Anglais

Subject field(s)
  • Industrial Tools and Equipment
  • Winemaking
  • Brewing and Malting
CONT

The clear wort is decanted off the hot wort receivers and cooled in two wort aerator/coolers. Additional trub is formed during this process, and settled out in six cold wort settlers. The cooled wort is decanted off the settlers and pumped into the alpha fermentator tanks.

Français

Domaine(s)
  • Outillage industriel
  • Industrie vinicole
  • Brasserie et malterie
CONT

Le moût chaud est transporté par pompage dans la cuve de sédimentation pour provoquer la déposition des particules solides (protéines, houblons...) au centre de la cuve. Le moût, ainsi clarifié est ensuite décanté pour éviter l'entraînement des solides dans la cuve de fermentation.

Espagnol

Conserver la fiche 4

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