TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

STEEPING [5 records]

Record 1 2012-03-15

English

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Food Industries
CONT

Steeping is the first stage of the process, where barley is intermittently immersed in water for about 36-48 hours to initiate germination.

French

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Opération par laquelle on humecte l'orge germée.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de cerveza y malta
  • Industria alimentaria
CONT

Remojo de la cebada. Típicamente las partidas de cebada limpia se dejan caer del silo a un tanque de remojo parcialmente lleno de agua, a unos 15 °C. [...] El contenido de agua penetra a través de la cascarilla y la cubierta del fruto y entra en el grano a través del micropilo.

Save record 1

Record 2 2002-01-30

English

Subject field(s)
  • Treatment of Wood
DEF

A treatment in which timber is immersed in a preservative in water solution, normally at atmospheric temperature, for a period of an hour to several days, depending on the species, size and moisture content of the timber and the type of preservative used.

French

Domaine(s)
  • Traitement des bois
DEF

Traitement à cuve ouverte suivant lequel le bois est immergé dans une solution aqueuse de produit de préservation, à la température ambiante et à la pression atmosphérique, pour une période qui peut durer d'une heure à plusieurs jours, qui dépend des espèces, des dimensions et de l'humidité du bois, ainsi que du type de produit de préservation utilisé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Tratamiento de la madera
Save record 2

Record 3 1997-12-29

English

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • General Scientific and Technical Vocabulary

French

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Vocabulaire technique et scientifique général
OBS

Terme utilisé en brasserie lors du maltage.

Spanish

Save record 3

Record 4 1978-06-06

English

Subject field(s)
  • Plastic Arts
OBS

the soaking in liquid in order to cleanse, soften or extract some property from.

French

Domaine(s)
  • Arts plastiques
OBS

[Le rouissage] est une fermentation qui, pour désagréger les fibrilles, attaque de façon limitée la masse d'agglutinants contenue initialement dans la plante.

Spanish

Save record 4

Record 5 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Textiles: Preparation and Processing
  • Laundry Work
OBS

--. Allowing material to remain without agitation in a liquid bath or wet condition for some time.

French

Domaine(s)
  • Apprêt et traitements divers (Textiles)
  • Blanchissage
OBS

[opération du blanchissage] le --, pour amollir les fibres textiles et les taches

Spanish

Save record 5

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