TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

COMPATIBILITE ALIMENTAIRE [1 record]

Record 1 2017-07-07

English

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Food Safety

French

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Salubrité alimentaire
DEF

Capacité d'un matériau à être mis en contact avec un aliment sans transfert de molécules dommageable à la qualité et à l'innocuité de l'aliment.

OBS

La compatibilité alimentaire d'un matériau dépend de ses qualités intrinsèques, de ses conditions d'utilisation, ainsi que de l'aliment qui est à son contact.

OBS

compatibilité alimentaire : terme, définition et observation publiés au Journal officiel de la République française le 14 juin 2017.

Spanish

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Works and Government Services Canada, 2021
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: