TERMIUM Plus®
The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.
BRATWURST [1 record]
Record 1 - internal organization data 2018-02-21
Record 1, English
Record 1, Subject field(s)
- Meats and Meat Industries
- Cooking and Gastronomy (General)
Record 1, Main entry term, English
- bratwurst
1, record 1, English, bratwurst
correct
Record 1, Abbreviations, English
Record 1, Synonyms, English
- brats 2, record 1, English, brats
United States, familiar
- Bratwurst sausage 3, record 1, English, Bratwurst%20sausage
correct
Record 1, Textual support, English
Record number: 1, Textual support number: 1 DEF
A type of German fresh pork sausage for frying. 4, record 1, English, - bratwurst
Record number: 1, Textual support number: 1 OBS
Plural: bratwürste. 5, record 1, English, - bratwurst
Record 1, French
Record 1, Domaine(s)
- Salaison, boucherie et charcuterie
- Cuisine et gastronomie (Généralités)
Record 1, Main entry term, French
- Bratwurst
1, record 1, French, Bratwurst
correct, feminine noun
Record 1, Abbreviations, French
Record 1, Synonyms, French
- saucisse Bratwurst 2, record 1, French, saucisse%20Bratwurst
correct, feminine noun
- brats 3, record 1, French, brats
feminine noun, familiar
- saucisse à griller 4, record 1, French, saucisse%20%C3%A0%20griller
feminine noun
- saucisse grillée 4, record 1, French, saucisse%20grill%C3%A9e
feminine noun
Record 1, Textual support, French
Record number: 1, Textual support number: 1 CONT
Bratwurst. C'est une saucisse précuite très populaire à base de porc et de veau ou seulement au veau. Il en existe plusieurs sortes : [a)] Bratwurst de veau : très douce. [b)] Bratwurst fine : texture très fine assaisonnée très légèrement avec un peu d'oignon et du citron. [c)] Weisswurst : c'est une bratwurst fine dans laquelle on ajoute du persil - saucisse blanche de veau assaisonnée de persil, d'épices douces et liée à l'œuf. [d)] Bratwurst fumée : cuite et fumée, cette saucisse est un peu épicée sans être forte, assaisonnée de poivre, de paprika et de cumin. 1, record 1, French, - Bratwurst
Record number: 1, Textual support number: 2 CONT
Saucisse Bratwurst, cervelas et boudin blanc grillés. S'accompagne bien de salade de tomates et concombres aux fines herbes, moutarde forte et pain de ménage [...] 5, record 1, French, - Bratwurst
Record 1, Spanish
Record 1, Textual support, Spanish
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