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PASTEURIZACAO [1 fiche]

Fiche 1 2004-05-21

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
DEF

... the heating of raw milk in properly approved and operated equipment at a sufficiently high temperature for a specified length of time to destroy pathogenic bacteria.

CONT

When a product is subjected to a temperature that kills a great many, but not all, of the organisms present, the process is spoken of "pasteurization".

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
DEF

Traitement thermique appliqué au lait pour en augmenter la durée de conservation, tout en détruisant les germes pathogènes.

CONT

Lorsqu'il s'agit de conserver un produit alimentaire, notamment un liquide, pendant un délai relativement court, un traitement moins énergique peut être effectué : la pasteurisation.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Productos lácteos
DEF

Esterilización térmica parcial para destruir las bacterias patógenas de la leche.

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