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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

ANIMAL BALANCE [5 fiches]

Fiche 1 2022-01-11

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Behaviour
  • Cattle Raising
CONT

The point of balance is located at the cow's shoulder. To move a cow forward, you should be positioned behind its shoulder. If you need to move the animal backward, position yourself in front of the shoulder.

Français

Domaine(s)
  • Comportement animal
  • Élevage des bovins
CONT

Aussitôt qu'on entre dans sa zone de fuite, la vache va bouger. Le point d'équilibre est situé vis-à-vis de la pointe de l'épaule de la vache. Si l'on se place derrière le point d'équilibre et dans la zone de fuite, la vache va avancer. Si l'on se place devant le point d'équilibre et dans la zone de fuite, la vache va reculer. Si l'on se place sur le point d'équilibre et en périphérie de la zone de fuite, la vache va arrêter.

Espagnol

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Fiche 2 2016-10-26

Anglais

Subject field(s)
  • Farm Management and Policy
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

The first step in developing a winter feeding program is to examine the feed balance. That is, how does supply and demand balance on an individual farm? What feedstuffs are in inventory or will be harvested, i. e. hay silage, corn stalk grazing, late-season grazing? Compare these supplies to feed requirements based on animal inventories.

OBS

feed balance; feed estimate: terms extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

Français

Domaine(s)
  • Gestion et politique agricole
  • Alimentation des animaux (Agric.)
OBS

bilan fourrager : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Gestión y política agrícola
  • Alimentación animal (Agricultura)
Conserver la fiche 2

Fiche 3 2014-12-12

Anglais

Subject field(s)
  • Environmental Management
CONT

Other possibilities include reducing the effort made to maintain a consistently groomed appearance, using more resistant or indigenous species that require less maintenance and reducing pesticide use. Organizations should implement an integrated pest management plan to achieve a semi-natural balance. This involves introducing complementary species of plants that support ’co-operative survival, or insect or animal species that prey on, or otherwise reduce the effects of, destructive pests.

Français

Domaine(s)
  • Gestion environnementale
CONT

On pourrait également ne plus s'efforcer autant de maintenir systématiquement une apparence soignée aux lieux ou utiliser des espèces plus résistantes et des espèces indigènes qui exigent moins d'entretien ou, encore, employer moins de pesticides. On doit mettre en œuvre un plan de lutte intégré afin de parvenir à un état d'équilibre semi-naturel. Ce plan ferait appel à l'introduction d'espèces végétales complémentaires favorisant la survie d'autres espèces ou à l'introduction d'insectes ou d'animaux qui se nourrissent de nuisibles ou qui, par d'autres moyens, en atténuent les effets.

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2013-07-18

Anglais

Subject field(s)
  • Dietetics
  • Food Industries
  • Animal Feed (Agric.)
DEF

[A preparation] of live micro-organisms added to food(or used as animal feed), claimed to be beneficial to health by restoring microbial balance in the intestine. The organisms commonly involved are lactobacilli, bifidobacteria, streptococci, and some yeasts and moulds, alone or as mixtures.

Français

Domaine(s)
  • Diététique
  • Industrie de l'alimentation
  • Alimentation des animaux (Agric.)
DEF

Complément alimentaire microbien vivant qui exerce une action bénéfique sur l'animal hôte en améliorant son équilibre microbien intestinal, et sa santé en général.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Dietética
  • Industria alimentaria
  • Alimentación animal (Agricultura)
DEF

[Complemento alimentario preparado con cultivo de] microorganismos que contribuyen al equilibrio microbiano del intestino, actuando fundamentalmente a través del llamado "efecto barrera" o antagonismo entre especies microbianas beneficiosas y patógenas.

CONT

Los probióticos son cultivos de microorganismos que se adicionan al pienso para mejorar su utilización. Tienen la ventaja sobre los promotores de crecimiento de no ser absorbidos en absoluto a nivel intestinal por lo que no tienen problemas de residuo en tejidos. En España su uso no está muy extendido excepto en el caso de lactoreemplazantes y piensos antiestrés.

Conserver la fiche 4

Fiche 5 2000-08-22

Anglais

Subject field(s)
  • Farm Management and Policy
  • Waste Management
CONT

Two types of balances have been prepared from the data compiled on hog farming operations in Quebec. These balances are based essentially on the fact that the only method of manure disposal available to Quebec' s hog farmers, is, in practice, application to agricultural lands. The first balance thus reflects the environmental pressure which the hog industry places on these lands, that is, the animal load per hectare of crop land. The second is an agronomic balance for organic fertilizers on the farm solely on lands cultivated by the operations; mineral fertilizers are not considered.

Français

Domaine(s)
  • Gestion et politique agricole
  • Gestion des déchets

Espagnol

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