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ANIMAL PROTEIN FOOD [8 fiches]

Fiche 1 2021-11-26

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Oilseed Crops
CONT

Groundnuts are a key commodity in the livelihoods of the rural poor in the semi-arid regions of India, both as a source of food for human and animal consumption, and as a source of income. Those households relying on groundnut as a major source of protein or consuming animals fed on groundnut cake or haulms face potentially severe health risks.

Terme(s)-clé(s)
  • ground-nut cake
  • earth-nut cake
  • ground-nut presscake
  • groundnut press-cake
  • ground-nut press-cake

Français

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Culture des plantes oléagineuses
CONT

La principale activité de Lactara est l'importation en Europe de sous-produits de l'huilerie et en particulier de tourteaux d'arachide, destinés à l'alimentation animale en complément de céréales. Le tourteau d'arachide est riche en protéines (50 %) et ajoute de l'appétence à l'alimentation du bétail.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Alimentación animal (Agricultura)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
  • Cultivo de oleaginosas
Conserver la fiche 1

Fiche 2 2021-11-22

Anglais

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Dietetics
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Pea protein concentrate... is produced by mechanically processing and separating de-hulled yellow and green peas. The result is a yellowish fine powder with the characteristic flavour of peas.... The nutritional properties of pea protein concentrate... make it an excellent choice for animal feed, piglet feed, aquafeed and pet food.

Français

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Diététique
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

Le [...] concentré de protéines de pois [sera transformé] en un substitut de viande à forte teneur en humidité, en protéines végétales texturées, en tempeh, en tofu, en pâtes et en substitut de produits laitiers.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2021-09-29

Anglais

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Food Industries
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Protein analysis is an essential tool for quality control in the food and animal feed industry...

Français

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Industrie de l'alimentation
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

L'analyse protéique est un outil essentiel pour le contrôle de la qualité dans l'industrie alimentaire et animale [...]

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2018-02-21

Anglais

Subject field(s)
  • Nutritive Elements (Biological Sciences)
  • Food Industries
CONT

In general, proteins of animal origin have higher digestibility and a more adequate, better balanced supply of essential amino acids than those from plant sources. Whole egg protein is considered to have the highest biological value of all food proteins... Cereal proteins are often low in lysine and in certain cases they also lack methionine... The nutritional deficits of many plant proteins can be corrected or improved by blending together those which complement each other nutritionally.

Terme(s)-clé(s)
  • protein of plant

Français

Domaine(s)
  • Éléments nutritifs (Sciences biologiques)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

La valeur alimentaire des protéines végétales n'est pas aussi grande que celle des protéines animales : elles sont le plus souvent déficitaires en certains acides aminés, et en particulier en lysine et en méthionine, quand on les compare à l'albumine de l'œuf, prise comme référence.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Elementos nutritivos (Ciencias biológicas)
  • Industria alimentaria
Conserver la fiche 4

Fiche 5 2016-11-10

Anglais

Subject field(s)
  • Botany
  • Vegetable Crop Production
Universal entry(ies)
DEF

A hairy annual Asian legume (Glycine max) widely grown for its oil-rich proteinaceous seeds and for forage and soil improvement.

OBS

The protein is of high biological value, higher than that of many other vegetable proteins, and is of great value for animal and human food.

OBS

soy; soya; soja; soybean; soya bean; soja bean: terms extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

Français

Domaine(s)
  • Botanique
  • Production légumière
Entrée(s) universelle(s)
DEF

Légumineuse ressemblant au haricot, cultivée pour ses graines qui fournissent une huile alimentaire et un tourteau très utilisé en alimentation animale.

OBS

Les francophones vivant en Amérique du Nord nomment cette légumineuse «soya» alors que ceux de l'Europe l'appellent «soja». Le terme «soya» est inspiré de l'anglais «soy», lui-même emprunté au japonais, tandis que le terme «soja» vient de l'allemand.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Botánica
  • Producción hortícola
Entrada(s) universal(es)
Conserver la fiche 5

Fiche 6 2016-10-26

Anglais

Subject field(s)
  • Nutritive Elements (Biological Sciences)
  • Food Industries
CONT

For a number of reasons, animal protein food(meat, fish, eggs, cheese, and milk) are considered to add to the toxic load already present in the body.

CONT

Sulfur exists in every cell of our body and is found in animal protein food such as fish, meat, milk and also in fruit and vegetables.

Français

Domaine(s)
  • Éléments nutritifs (Sciences biologiques)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Pour une bonne utilisation des protéines végétales des croustillants, on conseille de les associer à un aliment riche en protéines animales comme le fromage, le lait, le jambon, la volaille.

OBS

aliment riche en protéines animales : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Elementos nutritivos (Ciencias biológicas)
  • Industria alimentaria
Conserver la fiche 6

Fiche 7 2016-05-19

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

"Grain-fed, ""Vegetable grain-fed" : These claims are considered synonymous and are acceptable on food products derived from animals which were fed a grain diet, where the macro feed ingredients, added as sources of energy and protein, are made up solely of grains and grain by-products with no ingredients of animal origin.

Français

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

[...] au Canada, les allégations «nourri aux grains» ou «nourri aux grains végétaux» divulguée sur les étiquettes sont soumises à une réglementation sévère. Ces allégations indiquent donc que la volaille a été nourrie de grains et de sous-produits de grains, ne contenant alors aucun ingrédient d'origine animale.

Espagnol

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Fiche 8 2005-06-21

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
  • Animal Diseases
CONT

On June 5, 1997, the Food & Drug Administration(FDA) published a final rule prohibiting the use of mammalian protein(i. e. animal protein products such as meat and bone meal) in feeds for ruminant animals... The intent of the rule is to help ensure that bovine spongiform encephalopathy(BSE) or "mad cow disease" does not become established in the United States and spread through the feed supply to other animals.

Français

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
  • Maladies des animaux

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Alimentación animal (Agricultura)
  • Enfermedades de los animales
Conserver la fiche 8

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