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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

BROILED MEAT [4 fiches]

Fiche 1 2015-04-14

Anglais

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
  • Recipes
  • Restaurant Menus
CONT

... lamb chops are pieces of meat that are cut small enough to serve as individual portions. They’re often grilled, broiled, or pan-fried. The most elegant choices are the lamb rib chop and the lamb loin chop. The lamb sirloin chop and lamb leg chop aren’t quite as tender, but they’re quite good if you take care not to overcook them.

Français

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
CONT

Côtelettes de bout de côte, de filet, de longe ou papillon, toutes les côtelettes d’agneau font d’excellentes grillades.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
  • Recetas de cocina
  • Menú (Restaurantes)
OBS

chuleta de cordero: término utilizado generalmente en plural.

Terme(s)-clé(s)
  • chuletas de cordero
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Fiche 2 2015-01-07

Anglais

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A dish composed of lobster... from which the cooked meat is removed, chopped and combined with a... sauce flavoured with white wine, shallots, tarragon and mustard, [and then] spooned back into the shells, sprinkled with Parmesan cheese and broiled until golden brown.

Français

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Cubes ou escalopes de chair [de homard] servis dans les demi-carapaces, mélangés de sauce Bercy (ou crème) moutardée, poudrés de fromage râpé et gratinés, ou masqués de sauce Mornay et glacés à la salamandre.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
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Fiche 3 2000-12-27

Anglais

Subject field(s)
  • Cooking Appliances
CONT

The unique Rotisserie Grill is a cooking device equipped with a motor driven rotating spit on which meat or other food is broiled.

Français

Domaine(s)
  • Appareils de cuisson des aliments
OBS

Partie de la rôtissoire électrique.

Espagnol

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Fiche 4 1996-06-06

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Recipes
DEF

A dish consisting of small chunks of marinated meat, esp. lamb, placed on skewers alternately with tomatoes, onions, green peppers, etc.) and broiled.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Recettes de cuisine
DEF

Brochette de mouton, d'agneau à l'orientale.

OBS

On écrirait mieux chiche-kébab.

Espagnol

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