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DOUGH TEST [6 fiches]

Fiche 1 2008-03-10

Anglais

Subject field(s)
  • Scientific Measurements and Analyses
  • Milling and Cereal Industries
  • Noodles and Pasta
  • Breadmaking
CONT

The farinogram is a dough-mixing curve, recorded by a farinograph, that enables variations in dough consistency over time to be observed and measured. Dough-mixing parameters determined from the farinogram are useful in characterising different flour types and provide a guide to expected end-product quality. They may also be used to predict certain processing requirements of a flour. The farinograph test is conducted according to AACC methodology, using the ’constant flour wright’ procedure, in which the flour weight is adjusted on a 14 per cent moisture basis.

Français

Domaine(s)
  • Mesures et analyse (Sciences)
  • Minoterie et céréales
  • Pâtes alimentaires
  • Boulangerie
DEF

Test utilisé pour évaluer la qualité ainsi que la quantité du gluten influençant la tenue des spaghettis à la cuisson.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2003-10-28

Anglais

Subject field(s)
  • Breadmaking
CONT

It can now be appreciated that the evaluation of the breadmaking quality of a flour is extremely complicated. To avoid the long and difficult procedure of using baking tests, cereal technologists, in their attempts to predict breadmaking quality, have developed various simple and quick tests on wheat, flour and dough.... Although these so-called "prediction" tests all provide useful information, they cannot replace the baking test.

Français

Domaine(s)
  • Boulangerie
CONT

On peut d'ores et déjà se rendre compte que l'évaluation de la valeur boulangère d'une farine est une tâche compliquée. Pour éviter le processus long et ardu des essais de panification, les techniciens céréaliers ont mis au point divers tests simples et rapides du blé, de la farine et de la pâte, afin de prévoir la valeur boulangère. [...] Bien que ces prétendus tests «de prévision» fournissent tous de précieux renseignements, ils ne sauraient remplacer l'essai de panification.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2001-07-30

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

To obtain more precise information with the GRL remix baking test, the mixer can be fitted with a potentiometric recorder to produce a mixing curve which indicates if the dough is mixed properly. The remixing time can be adjusted to fit the requirements of very short-mixing or long-mixing flours. This modification of the remix test is really an extension of the CBP and may be used in conjunction with the GRL Chorleywood baking test.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

Pour obtenir des renseignements plus précis de l'essai de panification à double pétrissage du laboratoire de recherche sur les grains, on peut équiper le pétrin d'un enregistreur potentiométrique qui fournit un diagramme de pétrissage indiquant si la pâte se pétrit convenablement. La durée du pétrissage peut ainsi être ajustée d'après les exigences des farines à pétrissage très court ou à pétrissage long. Cette modification de l'essai de repétrissage est en réalité un prolongement du procédé de panification Chorleywood et peut être utilisée conjointement avec l'essai de panification normalisé du procédé Chorleywood mis au point par le laboratoire de recherche.

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2001-07-30

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

This method is not widely used commercially but it is the basis of the remix baking test developed by the Canadian Grain Commission Research Laboratory. This method is extremely useful for demonstrating differences in quality between wheats ranging from very strong to very weak.... All ingredients are mixed into a dough which is fermented for several hours, returned to the mixer and mixed until developed, given a short floor time, and then divided.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

Cette méthode n'est pas très employée commercialement, mais elle sert de modèle de base au mode de panification à double pétrissage mis à l'essai par le laboratoire de recherche de la Commission canadienne des grains. Elle est d'une grande utilité pour révéler les différences de qualité des blés, des très forts aux très faibles. [...] Tous les ingrédients sont mélangés pour former une pâte qu'on laisse fermenter plusieurs heures; puis, la pâte est pétrie de nouveau jusqu'à son développement complet et, après un court pointage, elle est divisée.

Terme(s)-clé(s)
  • travail en direct

Espagnol

Conserver la fiche 4

Fiche 5 2000-10-11

Anglais

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Special-Language Phraseology
DEF

To test the thickness of a dough with a spoon; when the dough drops regularly from the spoon into the bowl.

Français

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Phraséologie des langues de spécialité
OBS

Une composition fait le ruban lorsqu'elle est devenue épaisse et qu'en élevant la spatule ou le fouet, elle s'en détache en ruban de pâte et retombe lentement.

Espagnol

Conserver la fiche 5

Fiche 6 2000-09-26

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Biological Sciences
  • Milling and Cereal Industries
OBS

For the practical purpose of measuring protein quality, many empirical tests have been developed that can be applied directly to flour or ground wheat. Among those that have widespread use is the Pelshenke dough ball expansion test.

CONT

One interesting, preliminary result has indicated that the addition of copper plus zinc fertilizer has increased dough strength(Pelshenke test) but that addition of high rates of nitrogen appear to negate this increase(Jason Young).

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Sciences biologiques
  • Minoterie et céréales
OBS

Afin de mesurer pratiquement la qualité des protéines, on a mis au point plusieurs tests empiriques directement applicables à la farine ou à la mouture de blé. Parmi les plus répandus, mentionnons le test de dilatation d'une boulette de pâte de Pelshenke.

Espagnol

Conserver la fiche 6

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