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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

FERMENTABILITY [2 fiches]

Fiche 1 2003-01-31

Anglais

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Distilling Industries (Food Ind.)
  • Winemaking
DEF

Amino acid nitrogen exclusive of proline (an imino acid), usable by yeasts, ammonia is not included.

CONT

Protease activity was determined by the measurement of free amino nitrogen (FAN) or the amount of tyrosine liberated (Folin’s method). [Source: ethanol project - Cmpdxwor.en p. 1].

CONT

Application of biological acidification to improve the quality, flavour and processability of beer produced with twenty percent raw barley.... A decoction mashing programme was applied to the pilot scale brews. Characteristics of the laboratory scale mashes and the pilot scale brews examined included mash pH, extract, colour, filterability, viscosity, total soluble nitrogen(TSN), free amino nitrogen(FAN), high molecular weight nitrogen(HMWN), fermentability, beta glucan, zinc, foam stability and sugar and amino-acid profiles.

Français

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Distillerie (Alimentation)
  • Industrie vinicole
CONT

Pour évaluer l'activité de la protéase, nous avons dosé l'azote aminé libre ou mesuré la quantité de tyrosine libérée (méthode de Folin). [Source: projet éthanol - Cmpdxwor.fr p. 1].

CONT

Il existe différentes méthodes d'analyses qui permettent d'estimer les teneurs en azote ammoniacal et/ou en azote aminé des moûts de raisin : dosage enzymatique ou méthode de Boussingault pour doser l'azote ammoniacal, détermination de l'azote aminé libre par réaction colorée avec la ninhydrine [en anglais : «FAN» : «free amino nitrogen»], méthode de Sörensen ou formoltitration pour doser l'azote assimilable (Aerny, 1996).

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2000-11-29

Anglais

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
CONT

The wort OG and fermentability are dundamental specifications for a beer, because beer is made from the fermentable portion of the wort. These values also allow a brewer to calculate extract yield from raw materials(brewhouse yield) and predict beer yield.

Terme(s)-clé(s)
  • brewing yield
  • yield in copper
  • yield of extract
  • extract yield

Français

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie

Espagnol

Conserver la fiche 2

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