TERMIUM Plus®
La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.
MARSHMALLOW SYRUP [3 fiches]
Fiche 1 - données d’organisme interne 2022-12-21
Fiche 1, Anglais
Fiche 1, Subject field(s)
- Sugar Industry
Fiche 1, La vedette principale, Anglais
- marshmallow cream
1, fiche 1, Anglais, marshmallow%20cream
correct
Fiche 1, Les abréviations, Anglais
Fiche 1, Les synonymes, Anglais
- marshmallow creme 2, fiche 1, Anglais, marshmallow%20creme
correct
Fiche 1, Justifications, Anglais
Record number: 1, Textual support number: 1 CONT
Marshmallow cream is an original American confectionery. It consists of whipped egg whites combined with corn syrup, sugar, and a thickening agent. The result is a fluffy, sweet, spreadable cream used in many recipes and delicious combinations. Although marshmallow cream can be prepared at home, it is usually factory-produced and bought in jars. 3, fiche 1, Anglais, - marshmallow%20cream
Fiche 1, Français
Fiche 1, Domaine(s)
- Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
Fiche 1, La vedette principale, Français
- crème de guimauve
1, fiche 1, Français, cr%C3%A8me%20de%20guimauve
correct, nom féminin
Fiche 1, Les abréviations, Français
Fiche 1, Les synonymes, Français
Fiche 1, Justifications, Français
Fiche 1, Espagnol
Fiche 1, Justifications, Espagnol
Fiche 2 - données d’organisme interne 2014-06-09
Fiche 2, Anglais
Fiche 2, Subject field(s)
- Sugar Industry
- Chocolate and Confectionery
Fiche 2, La vedette principale, Anglais
- marshmallow
1, fiche 2, Anglais, marshmallow
correct
Fiche 2, Les abréviations, Anglais
Fiche 2, Les synonymes, Anglais
Fiche 2, Justifications, Anglais
Record number: 2, Textual support number: 1 CONT
The marshmallow is a confection that, in its modern form, typically consists of sugar or corn syrup, water, gelatin that has been softened in hot water, dextrose, flavourings, and sometimes colouring, whipped to a spongy consistency. Some marshmallow recipes call for eggs. This confection is the modern version of a medicinal confection made from Althaea officinalis, the marshmallow plant. 2, fiche 2, Anglais, - marshmallow
Fiche 2, Français
Fiche 2, Domaine(s)
- Sucrerie (Industrie de l'alimentation)
- Confiserie et chocolaterie
Fiche 2, La vedette principale, Français
- guimauve
1, fiche 2, Français, guimauve
correct, nom féminin
Fiche 2, Les abréviations, Français
Fiche 2, Les synonymes, Français
Fiche 2, Justifications, Français
Fiche 2, Espagnol
Fiche 2, Justifications, Espagnol
Fiche 3 - données d’organisme interne 2005-01-26
Fiche 3, Anglais
Fiche 3, Subject field(s)
- Cheese and Dairy Products
Fiche 3, La vedette principale, Anglais
- rippled ice cream
1, fiche 3, Anglais, rippled%20ice%20cream
correct
Fiche 3, Les abréviations, Anglais
Fiche 3, Les synonymes, Anglais
- rippled icecream 2, fiche 3, Anglais, rippled%20icecream
correct
- rippled ice-cream 2, fiche 3, Anglais, rippled%20ice%2Dcream
correct
Fiche 3, Justifications, Anglais
Record number: 3, Textual support number: 1 DEF
Ice cream with added syrup giving a coloured rippled effect. 3, fiche 3, Anglais, - rippled%20ice%20cream
Record number: 3, Textual support number: 1 CONT
Rippled... ice cream is a combination of plain vanilla ice cream and a syrup flavored with caramel, butterscotch, marshmallow, chocolate, or fruit. The syrup is mixed into the ice cream in such a manner as to produce a marbled effect in the hardened ice cream. 4, fiche 3, Anglais, - rippled%20ice%20cream
Fiche 3, Français
Fiche 3, Domaine(s)
- Laiterie, beurrerie et fromagerie
Fiche 3, La vedette principale, Français
- crème glacée marbrée
1, fiche 3, Français, cr%C3%A8me%20glac%C3%A9e%20marbr%C3%A9e
correct, nom féminin
Fiche 3, Les abréviations, Français
Fiche 3, Les synonymes, Français
- glace marbrée 2, fiche 3, Français, glace%20marbr%C3%A9e
nom féminin, France
Fiche 3, Justifications, Français
Record number: 3, Textual support number: 1 OBS
Equivalent adopté par le Comité intergouvernemental de terminologie de l'industrie laitière. 2, fiche 3, Français, - cr%C3%A8me%20glac%C3%A9e%20marbr%C3%A9e
Fiche 3, Espagnol
Fiche 3, Justifications, Espagnol
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