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OSMOTIC DEHYDRATION [5 fiches]

Fiche 1 2017-03-14

Anglais

Subject field(s)
  • Food Safety
CONT

Preservation process : this includes heating or boiling to destroy micro-organisms, oxidation, toxic inhibition, dehydration or drying, osmotic inhibition, freezing, a sort of cold pasteurization which destroys pathogens and various combinations of all these methods.

Français

Domaine(s)
  • Salubrité alimentaire
OBS

L’homme a toujours cherché des moyens de conserver les denrées alimentaires pour assurer sa survie en période de disette. Aux premières et simples méthodes de conservation (le séchage), ont succédé les techniques de salaison, la conservation par le sucre (les confitures) et la fermentation (vin, fromage, choucroute…). Au siècle dernier sont apparues la conservation par la chaleur et plus récemment par le froid avec le développement des installations frigorifiques. Ces différents procédés ont chacun leurs avantages en termes de praticité et de qualité nutritionnelle.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2000-08-24

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Pitted cherries, whole blueberries, and cubed carrots were tested with such osmotic solutions as sucrose, dextrose, maltose, honey, maltodextrin, and salt; various food/solution ratios were used. Caffeine was used to test the nutrient infusion. Osmosis was conducted at atmospheric pressure at ambient and boiling temperatures and under vacuum at room temperature.

CONT

Osmotic dehydration and its application in nutrient infusion.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2000-08-16

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Osmotic dehydration can achieve water removal with relative ease, and it also serves as a means for nutrient infusion. The potential of such process applies to both military and civilian sectors. A complete meal containing such ingredients will provide a low weight, low volume, higher nutrient density, and shelf stable benefits.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Par analogie avec l'expression «pression osmotique».

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 1993-09-28

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Science
  • Veterinary Medicine
DEF

Engorgement by ruminants and horses on carbohydrate-rich food which results in fermentation in the rumen, or stomach in the case of horses, with the production of large amounts of lactic acid.

OBS

Absorption of the acid results in the development of a lactic acidaemia. Retention in the alimentary tract causes osmotic withdrawal of fluid from the body tissues and severe dehydration. The resulting clinical syndrome includes abdominal enlargement, hypovolaemic shock, ruminal stasis, severe toxaemia, weakness, recumbency and a very high mortality rate.

Français

Domaine(s)
  • Zootechnie
  • Médecine vétérinaire
OBS

Trouble de digestion des bovins et des chevaux.

Espagnol

Conserver la fiche 4

Fiche 5 1987-12-08

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Using the Osmovac process, osmotic dehydration plus tunnel drying under vacuum, the goods in issue are stable, because of additional humidity of the product.

OBS

The drying of fruits in commercial fruit processing.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Description du procédé "Osmovac" de déshydratation partielle par osmose, des fruits, par le procédé de l'immersion dans un sirop de saccharose. Ce procédé donne de très bons résultats quant à la conservation des fruits déshydratés. De plus, le sirop inhibé la polyphénoloxydase des fruits et protège leur arôme. Ce procédé est peu efficace pour les citrons et les tomates.

OBS

Base de données "Ialine".

Espagnol

Conserver la fiche 5

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