TERMIUM Plus®

La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

QUICK BREAD [6 fiches]

Fiche 1 2018-03-12

Anglais

Subject field(s)
  • Cookies and Cookie Making
CONT

In the United States and Canada, a cookie is a small, flat-baked treat containing milk, flour, eggs, sugar, etc. In most English-speaking countries outside North America, the most common word for this is "biscuit. "In many regions both terms are used, while in others the two words have different meanings(a cookie is a plain bun in Scotland, while in the United States a biscuit is a kind of quick bread similar to a scone).

Français

Domaine(s)
  • Biscuits et biscuiterie
DEF

Pâtisserie cuite au four composée d'un mélange de farine, d'œufs et de sucre.

OBS

Exemples de biscuits : biscotte, doigt de dame, galette, gaufrette, langue de chat, macaron, petit-beurre, sablé, tuile, etc.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Galletas y fabricación de galletas
DEF

Pasta compuesta de harina, azúcar y a veces huevo, manteca o confituras diversas, que, dividida en trozos pequeños y moldeados o modelados en forma varia, se cuecen al horno.

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Fiche 2 2012-01-11

Anglais

Subject field(s)
  • Breadmaking
CONT

Minute bread® is the very latest breakthrough in frozen pre-baked bread and is quick, easy and foolproof. Pre-baked and then blast frozen at breadsolutions, the bread goes directly from the freezer to the oven for only 2-3 minutes.

OBS

... prepared by almost completely baking the bread and freezing it immediately after baking.

Terme(s)-clé(s)
  • pre-baked frozen bread
  • parbaked frozen bread
  • frozen pre-cooked bread

Français

Domaine(s)
  • Boulangerie
CONT

Le pain précuit surgelé est le nouveau fer de lance de la boulangerie industrielle.

Terme(s)-clé(s)
  • pain surgelé précuit

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
CONT

Pan precocido congelado. [...] Su elaboración empieza con el amasado, proceso que requiere aumentar la cantidad de agua añadida respecto al pan tradicional, ya que la masa panaria tiene dos cocciones distintas. La harina utilizada es de una variedad más fuerte que la habitual y así absorbe más cantidad de agua. Aparte se añade ácido ascórbico como aditivo para soportar mejor la posterior congelación. [...] Posteriormente se hace una primera cocción a 170 grados centígrados durante 5 minutos para inactivar microorganismos. Pasado este tiempo se enfría a 18 grados centígrados y se congela en cámaras destinadas para ello a menos 60 grados centígrados [...]. Alcanzadas estas temperaturas se envasa el alimento y se mantiene a temperatura de menos 18 grados centígrados hasta su cocción.

Terme(s)-clé(s)
  • pan prehorneado congelado
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Fiche 3 2007-11-13

Anglais

Subject field(s)
  • Breadmaking
  • Recipes
DEF

A quick bread made of batter containing egg and baked in a small cup-shaped pan.

Français

Domaine(s)
  • Boulangerie
  • Recettes de cuisine
DEF

Petit gâteau rond, souvent à base de son.

OBS

«Muffin» est un emprunt de l'anglais qui est passé dans l'usage contrairement à moufflet, néologisme proposé par l'Office de la langue française.

OBS

Le «muffin» du petit déjeuner est à distinguer des petits gâteaux et des petits fours glacés.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
  • Recetas de cocina
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Fiche 4 2005-11-24

Anglais

Subject field(s)
  • Types of Restaurants
DEF

A type of restaurant which is similar to a fast-food restaurant in that it does not offer full table service, but promises a somewhat higher quality of food and atmosphere.

OBS

Fast casual, also called quick casual, has been around since the late 1990s. As practiced by its leading proponents, such as sandwich chain Panera Bread... fast casual emphasizes better quality food served in a more comfortable and more upscale environment than a Burger King--but with the convenience of traditional fast food, so there isn’t table service and there may or may not be a drive-thru.

Terme(s)-clé(s)
  • fast casual
  • quick casual

Français

Domaine(s)
  • Catégories de restaurants
CONT

Les chaînes de restaurants décontractés à service rapide ont le vent dans les voiles dans la région du Centre-Sud, leur taux de croissance atteignant 15 p. 100 par année.

Espagnol

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Fiche 5 2003-03-31

Anglais

Subject field(s)
  • Pastries
DEF

A quick bread made of oatmeal or barley flour, rolled into a round shape, cut into quarters, and baked on a griddle.

Français

Domaine(s)
  • Pâtisserie
DEF

Petit pain rond de pâte levée, d'origine écossaise. Mou et blanc à l'intérieur, avec une croûte très brune, il se mange au [petit déjeuner] ou pour le thé.

Espagnol

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Fiche 6 2001-08-13

Anglais

Subject field(s)
  • Breadmaking
OBS

biscuit : A quick bread made in a small shape from dough that has been rolled and cut or dropped and that is raised in the baking by a leavening agent other than yeast.(baking-powder biscuits).

Français

Domaine(s)
  • Boulangerie
OBS

poudre à pâte : Calque de l'anglais «baking powder» au sens de levure chimique.

Terme(s)-clé(s)
  • biscuit à la poudre à pâte
  • petit pain tôt fait

Espagnol

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