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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

HOT CEREAL [5 fiches]

Fiche 1 2024-05-31

Anglais

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
CONT

Oat bran. Made from the outer casing(layer) of the oat kernel, particularly high in insoluble fiber. It is used as a hot cereal or sprinkled on cold cereal, and as an ingredient in quick breads, casseroles, and pancakes for added fiber.

Français

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
CONT

Le son d'avoine est l'enveloppe du grain d'avoine, c'est-à-dire ce qui reste de la céréale une fois que celle-ci a été transformée en farine.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Molinería y cereales
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Fiche 2 2016-10-28

Anglais

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Distilling Industries (Food Ind.)
DEF

A process applied to cereal grains, in which the grains are made to germinate(by soaking them in water) and are then quickly halted from germinating further(by drying/heating it with hot air before the plant develops).

OBS

Malting is a combination of two processes; namely the sprouting process and the kiln-drying process.

OBS

malting: term used at the Canadian Grain Commission.

OBS

malting: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

Français

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Distillerie (Alimentation)
DEF

Transformation de l'orge, du blé ou du riz en malt.

CONT

Le premier stade [de la fabrication du whisky] est le maltage. L'orge voit sa germination déclenchée et stoppée au bout de quelques jours par séchage au-dessus d'un feu de tourbe.

OBS

maltage: terme en usage à la Commission canadienne des grains.

OBS

maltage : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Fabricación de cerveza y malta
  • Destilería (Ind. alimentaria)
DEF

Proceso aplicado a los granos de cereal, en el que dichos granos se hacen germinar y se secan rápidamente tras el desarrollo de la planta [con el fin de mejorar la palatabilidad del líquido fermentado].

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Fiche 3 2012-06-18

Anglais

Subject field(s)
  • Dietetics
  • Food Industries
CONT

The fat index was derived by summing weekly days of consumption of seven foods(eggs, cheeses, butter, fatty meats, fried foods, hot dogs, and whole milk) and then dividing the result by seven. The carbohydrate index was derived in identical fashion using the following food items : dessert, candy, pancakes, cereal, pasta, rice, potatoes, fruit, breads, vegetables salad, and soda.

Français

Domaine(s)
  • Diététique
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Certaines recherches montrent que les aliments et boissons riches en glucides ayant un indice glycémique modéré ou élevé conviennent mieux à la récupération de glycogène que les aliments avec un indice glucidique faible.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Dietética
  • Industria alimentaria
Conserver la fiche 3

Fiche 4 2011-01-28

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries
DEF

A cold or hot cereal eaten chiefly for breakfast.

OBS

Legally defined as any food obtained by the swelling, roasting, grinding, rolling or flaking of any cereal. Products are described under their individual names.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
CONT

Céréales de petit déjeuner : Aliments et la santé, la forme, le mieux-être, l'équilibre, la sveltesse, les performances physiques. On y discerne l'influence de messages nutritionnels abondamment vulgarisés par les médias et servant d'argumentaire commercial à de nombreux produits nouveaux. (Science et Vie : Les Aliments et la santé).

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Molinería y cereales
CONT

La elaboración de los cereales de desayuno, surge a finales del siglo XIX cuando los hermanos Kellogg, descubren el proceso de temperado en el trigo y posteriormente inventan un método de procesamiento de los cereales que incluye cocido, temperado, laminado y tostado del grano para obtener hojuelas tostadas .

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Fiche 5 1991-08-23

Anglais

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Cooking and Gastronomy
OBS

for breakfast

Français

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Cuisine et gastronomie
OBS

de petit déjeuner

Espagnol

Conserver la fiche 5

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