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MEAL GLUCOSINOLATES [5 fiches]

Fiche 1 2022-03-15

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
CONT

Plant breeding to reduce the level of glucosinolates in rapeseed resulted in canola seed. Nutritional studies have demonstrated that substantially more canola meal can be used in compound feeds than rapeseed meal.

Français

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
CONT

En améliorant le colza pour en réduire le taux de glucosinolates, on a obtenu le canola. Des études nutritionnelles ont montré qu'il est possible d'utiliser beaucoup plus de tourteau de canola que de tourteau de colza dans la composition des aliments pour animaux.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2011-11-28

Anglais

Subject field(s)
  • Dietetics
CONT

Canola meal has always been recognised as having the potential to be an alternative protein source for human consumption... The most recent reviews on the subject have concluded that the presence of antinutritional factors such as glucosinolates, phytic acid, and phenolics, including sinapine and tannins remains a major drawback to their utilisation for food manufacture...

Français

Domaine(s)
  • Diététique
DEF

Impropre à la nutrition.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2010-06-10

Anglais

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Grain Growing
CONT

Canola meal, a relatively new Canadian product on the market, is produced from canola seed in much the same manner that soybean meal is derived from soybeans.... Canola meal must contain less than 3 milligrams per gram of glucosinolates and less than 5% eruci acid. If these standards are not met, the products must be referred to as rapeseed meal.

Français

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Culture des céréales
CONT

La farine de canola, produit canadien relativement nouveau sur le marché, est tirée de la graine de canola à peu près de la même manière que la farine de soja. [...] La farine de canola doit contenir moins de 3 milligrammes par gramme de glucosinolates et moins de 5% d'acide érucique. Dans le cas contraire, elle est classée comme farine de colza.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Molinería y cereales
  • Cultivo de cereales
CONT

La harina de canola es una de las fuentes de proteínas más usadas en el pienso. Contiene un excelente perfil de aminoácidos y es rico en vitaminas y minerales esenciales. Es agradable al paladar y no tóxico. Se ha patentado un proceso para obtener una fracción con 90 por ciento de proteínas con excelentes características nutricionales y funcionales para el consumo humano. La harina de canola es también un fertilizante orgánico de alta calidad.

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2007-01-15

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Chemistry
  • Fatty Substances (Food)
DEF

A chemical compound containing the univalent radical-NCS.

CONT

In addition to extraction of the glucosinolates from RSM as a means of overcoming their toxicity, many investigators have attempted chemical alternation of the glucosinolates to destroy or remove the toxic compounds. Some have added unheated crushed rapeseed to the meal to provide a source of myrosinase, so as to autolyse the glucosinolates and liberate isothiocyanates, which are then steam volatilised. This is only partially successful since most of the isothiocyanates formed in rapeseed meal are not sufficiently volatile to flash off. Others have tried ammonia treatment and heat, cooking with soda under pressure, or treatment with ferrous salts and distillation.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Chimie
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
CONT

On extrait donc les glucosinolates des tourteaux de colza pour leur enlever leur toxicité, mais bon nombre de chercheurs ont également essayé de les modifier chimiquement pour détruire ou éliminer les composés toxiques. Certains ont ajouté aux tourteaux du colza broyé non chauffé comme source de myrosinase, afin de provoquer une autolyse des glucosinolates et de libérer des isothiocyanates qui peuvent être volatilisés par la vapeur. Ce procédé ne réussit pas parfaitement, parce que la plus grande partie des isothiocyanates formés dans les tourteaux de colza ne sont pas suffisamment volatils. D'autres ont essayé un traitement par l'ammoniac et la chaleur, une cuisson sous pression avec de la soude, ou un traitement avec des sels ferreux suivi d'une distillation.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Química
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
Conserver la fiche 4

Fiche 5 1997-01-01

Anglais

Subject field(s)
  • Agriculture - General
Terme(s)-clé(s)
  • meal glucosinolate

Français

Domaine(s)
  • Agriculture - Généralités
OBS

Source(s) : Agriculture, mai 1995.

Terme(s)-clé(s)
  • glucosinolate du tourteau

Espagnol

Conserver la fiche 5

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