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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

PRESERVED SUGAR [8 fiches]

Fiche 1 2021-07-29

Anglais

Subject field(s)
  • Food Preservation and Canning
DEF

A pickle cured in brine and preserved in sugar and vinegar.

Français

Domaine(s)
  • Conservation des aliments et conserverie

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2015-09-02

Anglais

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
OBS

Pickled meat. Meat may be preserved by dry curing or with a pickling solution. The ingredients used in curing and pickling are sodium nitrate, sodium nitrite, sodium chloride, sugar, and citric acid or vinegar.

Français

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La quantité nette d'un produit de viande mariné ou saumuré doit être déclarée en fonction du poids en l'absence de liquide [...]

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2010-08-09

Anglais

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
CONT

Suckets consisted of bits of candied root or the peels of citrus fruits that were often spiced. When preserved and served in a thick sugar syrup, they were known as "wet suckets, "and when first crystallized in boiling sugar syrup and then coated in powdered sugar and dried, they were known as "dry suckets. "

PHR

Dry, wet suckets.

Terme(s)-clé(s)
  • sucket

Français

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
DEF

En cuisine médiévale, racine, épice, noix ou écorce de fruit confites que l'on servait à la fin du repas.

CONT

On termine souvent les banquets au Moyen Âge ou à la Renaissance par le boute-hors : le repas est fini, la table est levée, on passe dans une autre pièce où sont servis du vin et des «espices de chambre». Les épices de chambre correspondent à des confiseries confectionnées avec du sucre ou du miel dans lesquels sont confits des épices ou des fruits. On peut confire le gingembre, la coriandre ou l'anis, mais on trouve également des fruits confits [...]

Terme(s)-clé(s)
  • épice de chambre
  • espice de chambre

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2008-08-06

Anglais

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
CONT

Pickled meat. Meat may be preserved by dry curing or with a pickling solution. The ingredients used in curing and pickling are sodium nitrate, sodium nitrite, sodium chloride, sugar, and citric acid or vinegar. Various methods are used : the meat may be mixed with dry ingredients; it may be soaked in pickling solution; pickling solution may be pumped or injected into the flesh...

Français

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

La viande marinée dans un mélange de vinaigre, de vin et d'épices peut se conserver jusqu'à une semaine. Mettre la viande dans un sachet plastique, placer celui-ci dans un récipient, recouvrir la viande de marinade et refermer le sachet.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
OBS

Escabeche [...] Se puede preparar con este método verduras, aves, carnes y pescados [...] el escabeche no trata de eliminar el agua que contienen los alimentos; utiliza al ácido acético (el vinagre) como "antiséptico" para evitar la acción bacteriana [...]

Conserver la fiche 4

Fiche 5 2007-04-25

Anglais

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
  • Food Preservation and Canning
OBS

Most people tend to think of confit mainly in the context of "duck confit". But a confit is any type of food which is cooked for a long time to help preserve it. Confits can be sweet as in fruit jams("confitures") cooked with sugar; acid as in tomato confit cooked with vinegar; and oily as in duck confit preserved with duck(or goose fat). "Confit" derives from the French word "confire" which simply means "to preserve".

Français

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Produit carné conservé dans la graisse.

PHR

Confit d'oie, confit de canard.

Espagnol

Conserver la fiche 5

Fiche 6 2001-01-12

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

Fish particularly herring preserved with a mixture of salt and sugar.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Poisson, généralement hareng, conservé avec un mélange de sel et de sucre.

Espagnol

Conserver la fiche 6

Fiche 7 1991-04-25

Anglais

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
DEF

A sugar-coated candy, nut, or pill.

OBS

The process of coating nuts, preserved fruit, caramels, nougat, chocolate or certain kinds of paste with sugar or chocolate is known as "panning".

Français

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
DEF

Confiserie formée d'une amande ou praline, noisette, etc., recouverte de sucre durci.

Espagnol

Conserver la fiche 7

Fiche 8 1976-06-19

Anglais

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Sugar Industry

Français

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Sucrerie (Industrie de l'alimentation)

Espagnol

Conserver la fiche 8

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