TERMIUM Plus®

La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

SAUSAGE STUFFER [4 fiches]

Fiche 1 - données d’organisme externe 2021-03-18

Anglais

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

sausage stuffer : an item in the "Food Processing and Preparation Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

Français

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

poussoir à saucisses : objet de la classe «Outils et équipement de transformation et de préparation des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2011-12-29

Anglais

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
DEF

A machine or device operating under pressure that extrudes the raw sausage emulsion or comminuted meat through a smaller opening or horn into the casing or other finished product container.

Français

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Machine de charcuterie destinée à introduire la farce dans les boyaux.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria cárnica, de fiambres y embutidos
Conserver la fiche 2

Fiche 3 1987-07-06

Anglais

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
  • Meats and Meat Industries
CONT

TECHNOPACK were exhibiting a HANDTMANN stuffer linked to a double clipper which was capable of making chubs or ring sausage of various diameters, using shirred casings.... In addition they were exhibiting a large number of tipper clippers with various combinations of double clip, single clip string attachments, and netting overwraps.

Français

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 1987-07-06

Anglais

Subject field(s)
  • Opening and Closing Devices (Packaging)
  • Meats and Meat Industries
CONT

TECHNOPACK were exhibiting a HANDTMANN stuffer linked to a double clipper which was capable of making chubs or ring sausage of various diameters, using shirred casings.... In addition they were exhibiting a large number of tipper clippers with various combinations of double clip, single clip string attachments, and netting overwraps.

Français

Domaine(s)
  • Modes d'ouverture et de fermeture (Emball.)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
OBS

suremballage : OLFEMB, 1983, p. 34.

Espagnol

Conserver la fiche 4

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