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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

STORAGE CELLAR [4 fiches]

Fiche 1 2007-05-07

Anglais

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

storage : The holding of products for future sale or use, as in a granary, root cellar, cold storage warehouse, etc.

OBS

produce: Articles produced from or grown in the soil.

Français

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Conserver la fiche 1

Fiche 2 2001-08-09

Anglais

Subject field(s)
  • Grain Growing
DEF

A refrigerated chamber used to age and settle beer kept in tanks.

CONT

Stock ale is one of the few classic beer styles to have originated in the United States, and the style has a strong New England heritage. Stock ales were brewed and fermented in the traditional ale manner and then aged in cool rooms called "stock cellars". The special ales were called "stock" ales because of this extra aging, which gave them a characteristic body and smoothness.

Français

Domaine(s)
  • Culture des céréales
CONT

Après la fermentation, la bière passe à la cave de garde, où elle est mise dans de grands réservoirs ou tanks pendant une à trois semaines à une température de 0 degrés C; puis, elle est filtrée et soumise à une seconde période de garde pendant deux semaines ou plus. Durant la garde, l'atmosphère gazeuse du tank doit être constituée par du gaz carbonique, car tout contact avec l'air provoquerait la détérioration de la bière par oxydation.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 1998-05-19

Anglais

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
  • Industrial Techniques and Processes
CONT

During storage, the brewer strives to achieve a balance between the beneficial ... and undesirable changes ...

OBS

... the beer... is pumped out of the fermentation tank [and then] into pressure tanks in a storage cellar... and is carbonated with carbon dioxide previously collected form fermentation tanks.

Français

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
  • Techniques industrielles
CONT

En brasserie, fermentation secondaire, ou garde, qui provoque la saturation de la bière en [anhydride carbonique], et entraîne également un début de clarification et une amélioration du goût de la bière.

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 1981-05-07

Anglais

Subject field(s)
  • Winemaking
OBS

Storage of must or wine in a cellar.

Français

Domaine(s)
  • Industrie vinicole
OBS

Mise en cave du moût ou du vin.

Espagnol

Conserver la fiche 4

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