TERMIUM Plus®

La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

STORE ANIMAL [3 fiches]

Fiche 1 2021-04-29

Anglais

Subject field(s)
  • Chemistry
  • Paper or Paperboard Goods
  • Restoration of Works of Art (Museums and Heritage)
CONT

Storage materials described as "buffered" have an alkaline substance, usually calcium carbonate, added as an alkaline reserve or buffer to counteract acids that may form in the material in the future.... Cellulose fibers such as cotton, flax, linen and jute, as well plant-based specimens, can be stored in buffered material.... Any artifacts that contain animal proteins are best stored in unbuffered material.... Blueprints should never come in contact with buffered material, and many archivists also prefer to store albumen prints and cyanotypes in unbuffered material.

Français

Domaine(s)
  • Chimie
  • Objets en papier ou en carton
  • Restauration d'œuvres d'art (Muséologie et Patrimoine)
CONT

Concernant l'emploi d'un papier pour la conservation de certains procédés photographiques, tels les cyanotypes, les papiers albuminés, les papiers à la gélatine argentique ou les procédés en couleur, il faut privilégier l'emploi de papiers sans réserve alcaline dont le pH variera entre 7,0 et 7,5 [...]

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2016-11-10

Anglais

Subject field(s)
  • Farm Animals
  • Animal Husbandry
DEF

A sheep, steer, cow or pig acquired or kept for fattening.

OBS

store animal : term extracted from the “Glossaire de l'agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

Français

Domaine(s)
  • Animaux de ferme
  • Élevage des animaux
OBS

Destiné à l'engraissement.

OBS

animal maigre : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2007-03-09

Anglais

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
CONT

The meat trade is made up of several distinct activities, which together transform a living animal into a nutritious and wholesome foodstuff. These activities require slaughterhouses, cutting and packaging buildings, cold stores and distribution centres.... Their location is a problem without any definite solution, as they may be placed in livestock areas("dead circuit" of meat) or in consumption areas("live circuit" of livestock) ;the decision will obviously influence the design of the cold store on which the distribution of meat relies.

Français

Domaine(s)
  • Abattoirs
CONT

L'approvisionnement de la ville de Dakar en viande de ruminants se fait par le commerce sur pied (circuit vif).

Espagnol

Conserver la fiche 3

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