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ANAEROBIC PROCESS [3 fiches]

Fiche 1 1991-12-10

Anglais

Subject field(s)
  • Wastewater Treatment
DEF

An anaerobic waste treatment process in which the microorganisms responsible for waste stabilization are removed from the treated effluent stream by sedimentation or other means and held in or returned to the process to enhance the rate of treatment.

CONT

The anaerobic contact process ... is especially useful for wastes containing finely dispersed organic matter, such as starch.

Français

Domaine(s)
  • Traitement des eaux usées
DEF

Procédé anaérobie de traitement des eaux d'égout dans lequel les micro-organismes responsables de la stabilisation de ces eaux sont enlevés de l'effluent traité par décantation et recyclés pour améliorer le rendement du traitement.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 1985-10-01

Anglais

Subject field(s)
  • Water Pollution
CONT

In general, aerobic systems (percolating filters, activated sludge plants) require positive redox potentials of the order +600 mV for the most favorable results, as against anaerobic processes which require negative redox potentials (e.g. in sludge digestion plants of the order -100 to -200 mV).

CONT

Anaerobic processes for biological stabilization of soluble and insoluble waste organic materials occur in both natural and controlled ecosystems. The efficiency of stabilization is dependent upon microbial meditation of certain energy yielding reactions necessary for biological growth and metabolism.

Français

Domaine(s)
  • Pollution de l'eau
CONT

La dénitrification s'opère par : (...) réduction des nitrates en nitrites par respiration des nitrates avec réduction successive en nitrites puis azote moléculaire. Les bactéries hétérotrophes responsables de ce processus anaérobie exigent la présence d'un composé oxydable, en l'occurrence un substrat carboné.

CONT

processus anaérobie (...) Ce processus se produit en deux temps tout d'abord un groupe spécial de bactéries acidigènes dites hétérotrophes facultatives [qui] dégrade les matières organiques en acide gras, aldéhydes, cétones et alcools. Ensuite, des bactéries méthanifères transforment ces produits intermédiaires en méthane CH4, ammoniaque NH3, anhydride carbonique CO2 et hydrogène H2.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 1983-01-04

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
OBS

cf Le consommateur canadien octobre 1979 vol 9 no 5 p. 18. 2YY791019 auteur.

Espagnol

Conserver la fiche 3

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