TERMIUM Plus®

La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

OEL [3 fiches]

Fiche 1 2006-10-31

Anglais

Subject field(s)
  • Non-Gov. Provincial Bodies and Committees (Canadian)
  • Electric Power Distribution
OBS

Our mission: "To Promote, Stengthen and Represent the Electrical Industry in Ontario" The Ontario Electrical League is a non-profit, Provincial Organization, dedicated to 23 chapters with over 2500 members from the Electrical Industry.

OBS

Title and abbreviation confirmed by the association.

Français

Domaine(s)
  • Organismes et comités provinciaux non gouv. canadiens
  • Distribution électrique
OBS

Appellation et abréviation confirmées par l'organisme.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 1998-08-20

Anglais

Subject field(s)
  • Environmental Law
  • Occupational Health and Safety
  • Toxicology
DEF

A concentration in the workplace air to which most people can be exposed without experiencing harmful effects.

OBS

There are three different types of exposure limits in common use: TWA (Time-weighted average), STEL (Short-term exposure limit) and C (ceiling) exposure limit. See also "TLV" (Threshold limit value) and "TLV at place of work" in Termium.

Français

Domaine(s)
  • Droit environnemental
  • Santé et sécurité au travail
  • Toxicologie
OBS

Valeur seuil (de tolérance) à l'exposition professionnelle.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Derecho ambiental
  • Salud y seguridad en el trabajo
  • Toxicología
Conserver la fiche 2

Fiche 3 1993-02-26

Anglais

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Food Preservation and Canning
DEF

Product used as substitute for smoke salted salmon, usually made from salt-cured coalfish (German: Seelachs), cod or pollack; salted side or fillets are sliced, lightly desalted, dyed, then lightly cold-smoked and packed in edible oil, in cans, glass jars or other containers.

Français

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Produit de remplacement du saumon salé et fumé, et généralement du lieu noir salé ou de la morue; les côtés ou filets sont coupés en tranches, légèrement dessalés, colorés, puis fumés légèrement à froid et mis en boîtes ou en bocaux ou autres récipients, dans de l'huile.

OBS

Produit de l'Allemagne.

Espagnol

Conserver la fiche 3

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