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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

BEURRE NOIR [4 fiches]

Fiche 1 2013-12-31

Anglais

Subject field(s)
  • Chocolate and Confectionery
CONT

Unsweetened or bitter chocolate is chocolate without any type of sweetener added. Bitter chocolate is also the base for all other chocolate products, since it is chocolate in its pure and unadulterated form. As most people who have tried to nibble on a piece of baking chocolate know, bitter chocolate is indeed bitter, and highly unpalatable.

OBS

Dark chocolate without milk as an additive is also called plain chocolate.

OBS

It contains not less than 50% cacao fat.

Français

Domaine(s)
  • Confiserie et chocolaterie
DEF

Chocolat dont les teneurs en cacao sec dégraissé et en matière sèche totale de cacao sont inférieures aux teneurs minimales imposées pour la denrée «chocolat». Appellations courantes : chocolat ordinaire, chocolat à cuire.

CONT

Le chocolat noir est un chocolat qui contient entre 43 % et 100 % de cacao et de beurre de cacao, le reste étant constitué principalement de sucre.

Terme(s)-clé(s)
  • chocolat ordinaire
  • chocolat à cuire

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Productos de confitería y chocolatería
Conserver la fiche 1

Fiche 2 2010-02-04

Anglais

Subject field(s)
  • Recipes
  • Fatty Substances (Food)
DEF

Melted butter often with chopped herbs or other seasoning.

OBS

According to sources TERFO and OXENG and to a cooking specialist, "drawn butter" and "melted butter" are synonyms.

Français

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
CONT

[...] il [le beurre] s’emploie à différents degrés de fusion qui déterminent sa couleur :beurre fondu, noir ou noisette.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2003-09-25

Anglais

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

French for black butter and used to described whole butter cooked until dark brown (not black).

OBS

It is sometimes flavored with vinegar or lemon juice, capers and parsley and served over fish, eggs and vegetables.

Français

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Beurre cuit jusqu’à ce qu’il devienne brun et auquel on ajoute alors du vinaigre et du persil.

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2003-09-22

Anglais

Subject field(s)
  • Soil Improvement and Fertilizer Management
  • Vegetable Crop Production

Français

Domaine(s)
  • Fumure et amélioration du sol
  • Production légumière
DEF

Fumier très décomposé de couleur noire et d’aspect gras.

Espagnol

Conserver la fiche 4

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