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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

FARINE ENTIERE [5 fiches]

Fiche 1 2012-10-17

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries
DEF

A portion of a straight run flour remaining after a patent flour has been removed.

OBS

It is higher in protein and ash content than the patent flour but poorer in colour, and has a lower commercial value.

OBS

Term used at the Canadian Grain Commission.

Terme(s)-clé(s)
  • first clear flour

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
DEF

Partie d’une farine entière qui reste après qu'on en a enlevé la fine fleur.

OBS

Elle est plus riche en protéines et en cendres que la fine fleur mais d’une moins bonne couleur; sa valeur commerciale est moindre.

OBS

Terme en usage à la Commission canadienne des grains.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Molinería y cereales
DEF

Harina que queda después de separar la patente.

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2001-11-05

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Milling and Cereal Industries
DEF

A commercial grade of flour made from that portion of the straight run flour with the lowest ash content and brightest, colour. It has a higher commercial value than other grades.

Terme(s)-clé(s)
  • top patent

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Minoterie et céréales
DEF

Classe de farine commerciale comprenant la partie d’une farine entière ayant la plus faible teneur en cendres et la couleur la plus brillante.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2001-11-05

Anglais

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Breadmaking
DEF

The lowest quality portion of a straight run flour.

Français

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Boulangerie
DEF

Partie d’une farine entière ayant le moins de qualité.

Espagnol

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2001-08-16

Anglais

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Breadmaking
DEF

The whole of the white flour produced from wheat blended as one grade.

DEF

Flour recovered from bolted wheat meal and containing the whole product of milling except bran and shorts.

Terme(s)-clé(s)
  • straight grade flour

Français

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Boulangerie

Espagnol

Conserver la fiche 4

Fiche 5 2001-07-23

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
CONT

A certain amount of flour is made at each of the grinding stages. ... Each flour has different characteristics. They may be collected altogether to make what is known as "strain run flour", or in various combinations producing "split run flours" for different purposes.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
CONT

A chacune des étapes de broyage, on obtient une certaine quantité de farine. [...] Chacune de ces farines possède des caractéristiques qui lui sont propres. On peut les recueillir toutes ensemble pour obtenir ce qu'on appelle une "farine entière", ou en différentes combinaisons appelées "farines fractionnées" destinées à des usages divers.

Espagnol

Conserver la fiche 5

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