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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

FARINE MECANIQUE [4 fiches]

Fiche 1 2010-11-24

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
  • Milling and Cereal Industries
CONT

Mechanical mixing is essential during blending but mixing speed is not critical. In fact, it is preferable to premix ingredients at slow speed to prevent excessive splashing. Once dough ingredients are uniformly blended, mixing is unnecessary for hydration of flour particles, and savings in power, even in overall mixing time, may be achieved by switching off the mixer for a few minutes after the premix stage. This is particularly true for flours that require relatively long mixing. The fact that doughs from different flours require different amounts of mixing for development may be partly explained by variations in the rates of hydration, or the rates at which water combines with flour constituents, particularly the protein.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
  • Minoterie et céréales
CONT

Le malaxage mécanique est essentiel pendant le mélange des ingrédients, mais la rapidité du mouvement n’ a pas une importance critique. Il est même préférable d’effectuer le premier mélange des ingrédients assez lentement pour éviter les éclaboussures. Une fois les divers ingrédients de la pâte bien mélangés, le pétrissage est inutile pendant l'hydratation des particules de farine, et l'on peut réaliser des économies d’énergie, même sur la durée totale du pétrissage, en arrêtant le pétrin pendant quelques minutes après le stade du prémélange.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2008-09-11

Anglais

Subject field(s)
  • Industrial Techniques and Processes
  • Breadmaking
  • Milling and Cereal Industries
DEF

Individual flours produced at different stages of the milling process.

OBS

Term usually used in the plural.

OBS

Term used at the Canadian Grain Commission.

Terme(s)-clé(s)
  • machine flour

Français

Domaine(s)
  • Techniques industrielles
  • Boulangerie
  • Minoterie et céréales
DEF

Farines séparées obtenues à différents stades du processus de mouture.

OBS

Terme habituellement utilisé au pluriel.

OBS

Terme en usage à la Commission canadienne des grains.

Terme(s)-clé(s)
  • farine mécanique
  • farines de passage
  • farine de passage

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2007-10-05

Anglais

Subject field(s)
  • Oilseed Crops
  • Food Industries
  • Fatty Substances (Food)
CONT

Since the corn (maize) kernel contains only about 5% oil, it is uneconomical to process corn simply to obtain the oil. Corn oil is obtained by processing the corn germ which is a by-product of the wet or dry milling processing of corn into corn flour products. Corn germ can contain about 50% oil and is processed either by direct expelling or direct solvent extraction (dry milled germ) or by direct expelling or prepress-solvent extraction (wet milled germ).

Français

Domaine(s)
  • Culture des plantes oléagineuses
  • Industrie de l'alimentation
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
CONT

Comme le grain de maïs ne contient qu'environ 5 % d’huile, il n’ est pas économique de le traiter uniquement pour en extraire de l'huile. L'huile de maïs s’obtient par traitement du germe qui est un sous-produit de la mouture humide ou de la mouture sèche du maïs pour obtenir de la farine. Le germe de maïs peut contenir environ 50 % d’huile et est traité soit par pression mécanique ou par extraction au solvant(germe de mouture humide) soit par pression mécanique ou pression-extraction(germe de mouture sèche).

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Cultivo de oleaginosas
  • Industria alimentaria
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
Conserver la fiche 3

Fiche 4 1989-04-28

Anglais

Subject field(s)
  • Papermaking Machines
DEF

A general type of screen used for fine screening. It consists of a long rectangular box with three blank sides and an outlet on the fourth side. The outlet is fitted with flat, slotted metal plates over which the pulp suspension is allowed to flow. Screening action is induced by vibrating diaphragms below the plates. The diaphragms produce pulsations in the stock suspension causing acceptable fibers to pass through the slots with showers removing the rejected material at the end of the screen box for subsequent rescreening and final rejection.

Français

Domaine(s)
  • Machines à papier
DEF

Toile mécanique ou tôle perforée à travers laquelle on fait passer la pâte afin d’obtenir une répartition quantitative des fibres longues, fibres courtes et fines(fibrilles, débris de fibres, farine) contenues dans la pâte.

Espagnol

Conserver la fiche 4

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