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La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

FERMENTABLE [6 fiches]

Fiche 1 2021-09-27

Anglais

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Food Industries
CONT

The use of sugar in brewing has been legal in Britain since 1847 and is now widespread throughout the world. Some brewers oppose the practice completely, because they say sugar is only used as a cheap source of fermentable material to pad out the more expensive malt ...

Français

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Il est conseillé de ne pas sucrer la [tisane], car le sucre est une matière fermentescible et peut provoquer des ballonnements.

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 2016-02-25

Anglais

Subject field(s)
  • Animal Feed (Agric.)
  • Chemistry
OBS

Since these feedstuffs are also short or readily available carbohydrates, non-protein nitrogen sources (urea) should not be used unless combined with a readily fermentable material such as molasses or grain.

Français

Domaine(s)
  • Alimentation des animaux (Agric.)
  • Chimie
OBS

Puisque ces aliments du bétail manquent aussi d’hydrates de carbone facilement disponibles, les sources azotées dépourvues de protéines(urée) ne devraient pas être utilisées à moins d’être mélangées à une substance facilement fermentable telle que la mélasse ou des céréales.

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2009-02-16

Anglais

Subject field(s)
  • Distilling Industries (Food Ind.)
  • Brewing and Malting
CONT

Malt, a major raw material in distilled-liquor production, consists of grain, softened by steeping in water and being allowed to germinate; it can be produced from any cereal grain. ... Although many enzymes affect this process, the most important for distilled-liquor production are the amylases ....

Français

Domaine(s)
  • Distillerie (Alimentation)
  • Brasserie et malterie
CONT

Vient ensuite le brassage : l'orge est mélangée à de l'eau à température variable qui permet à la diastase du malt de convertir l'amidon en sucre fermentable.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Destilería (Ind. alimentaria)
  • Fabricación de cerveza y malta
Conserver la fiche 3

Fiche 4 2003-05-09

Anglais

Subject field(s)
  • Biochemistry
  • Brewing and Malting
  • Cheese and Dairy Products
  • Biotechnology
DEF

Capable of undergoing esp. alcoholic fermentation.

Français

Domaine(s)
  • Biochimie
  • Brasserie et malterie
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Biotechnologie
DEF

Qui est susceptible de fermentation.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Bioquímica
  • Fabricación de cerveza y malta
  • Productos lácteos
  • Biotecnología
Conserver la fiche 4

Fiche 5 2002-02-07

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Breadmaking
  • Biochemistry
CONT

In any discussion of the effect of damaged starch in breadmaking, it is essential to consider the role of flour amylases. There are at least three areas where damaged starch and amylases are particularly important: in the determination of baking absorption; in the production of fermentable carbohydrates for gas production in the dough, throughout fermentation, proofing and the early stage of baking; in the control of the level of dextrin production by enzymic degradation of starch during baking.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Boulangerie
  • Biochimie
CONT

Pour apprécier vraiment les effets produits dans la panification par l’amidon endommagé, il est indispensable de tenir compte également du rôle des amylases de la farine. Il existe au moins trois secteurs dans lesquels le rôle de l’amidon endommagé et des amylases revêt une importance particulière : dans l’établissement de l’hydratation; dans la production d’hydrates de carbone fermentescibles générateurs de gaz dans la pâte en fermentation, à l’apprêt et pendant les premiers stades de la cuisson; dans la quantité de dextrine produite par la dégradation enzymatique de l’amidon pendant la cuisson.

Terme(s)-clé(s)
  • hydrate de carbone fermentable
  • hydrate de carbone fermentible

Espagnol

Conserver la fiche 5

Fiche 6 2001-08-10

Anglais

Subject field(s)
  • Brewing and Malting
CONT

Brewing is the process of producing alcoholic beverages from starchy raw materials by steeping in water; boiling, usually with hops; and fermenting.

Terme(s)-clé(s)
  • batch brewing

Français

Domaine(s)
  • Brasserie et malterie
CONT

Vient ensuite le brassage : l'orge est mélangée à de l'eau à température variable qui permet à la diastase du malt de convertir l'amidon en sucre fermentable.

Espagnol

Conserver la fiche 6

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