TERMIUM Plus®

La banque de données terminologiques et linguistiques du gouvernement du Canada.

SORBET [15 fiches]

Fiche 1 - données d’organisme externe 2021-03-18

Anglais

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

sherbet dish: an item in the "Food Service Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

Français

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

coupe à sorbet : objet de la classe «Outils et équipement de service des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Espagnol

Conserver la fiche 1

Fiche 2 - données d’organisme externe 2021-03-18

Anglais

Subject field(s)
  • Compartment – Nomenclature 4.0
  • Museums and Heritage (General)
OBS

sherbet spoon: an item in the "Food Service Tools and Equipment" class of the "Tools and Equipment for Materials" category.

Français

Domaine(s)
  • Tiroir – Nomenclature 4.0
  • Muséologie et patrimoine (Généralités)
OBS

cuillère à sorbet : objet de la classe «Outils et équipement de service des aliments» de la catégorie «Outillage et équipement pour le traitement des matières».

Espagnol

Conserver la fiche 2

Fiche 3 2012-09-25

Anglais

Subject field(s)
  • Glaciology
  • Atmospheric, Climatic and Meteorological Phenomena
DEF

A thin film of ice, floating on the surface at the start of ice formation and having the appearance of congealed fat.

Français

Domaine(s)
  • Glaciologie
  • Phénomènes météorologiques, climatiques et atmosphériques
DEF

Fine pellicule de glace flottant à la surface de l'eau au début de la prise en glace et ayant l'aspect de graisse congelée.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Glaciología
  • Fenómenos meteorológicos, climáticos y atmosféricos
DEF

Fina película de hielo, que flota en la superficie del agua al principio del proceso de formación del hielo y que tiene la apariencia de grasa congelada.

Conserver la fiche 3

Fiche 4 2008-11-05

Anglais

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy (General)
DEF

A dish usually with the taste of a fruit, made like ice cream using mostly water instead of cream.

CONT

Sherbets ... These ices, which in France are usually served between the main courses, take the place nowadays of the liqueurs which formerly used to be served in the middle of the meal and which in some parts of France were called coup du milieu, and in others trou normand. Sherbets are made from fruit, liqueurs and heavy wines.

Français

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
DEF

Glace légère à base de liqueur, de jus de fruit. Sorbet au citron, au kirsch.

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Cocina y gastronomía (Generalidades)
DEF

Refresco de zumo de frutas con azúcar, o de agua, leche o yemas de huevo azucaradas y aromatizadas con esencias u otras sustancias agradables, al que se da cierto grado de congelación pastosa.

Conserver la fiche 4

Fiche 5 2006-09-23

Anglais

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
DEF

A frozen dessert.

OBS

sherbet: an ice with milk, egg white, or gelatin added.

Français

Domaine(s)
  • Plats cuisinés

Espagnol

Conserver la fiche 5

Fiche 6 2005-01-26

Anglais

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Formulating and Manufacturing Ice Cream and Other Frozen Produtcs Fruit Sherbet. This is an intermediate product between water ices and ice cream; it consists of fruit juices, fruit flavorings, about 30% sugar and corn syrup solids, stabilizer, and 2-5% TMS [total milk solids] ... The frozen sherbet must weigh at least 720 g/L, compared to a minimum of 540 g/L for ice cream.

Français

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
CONT

Superposez et étalez le sorbet aux fruits sur une épaisseur de 3 cm [.. .]

Espagnol

Conserver la fiche 6

Fiche 7 2002-12-19

Anglais

Subject field(s)
  • Recipes
  • Restaurant Menus
OBS

Sorbet: French for "sherbet", which Italians call sorbetto.

OBS

Sherbet: Arabic name for water-ice (sugar, water, and flavouring), also known by French name, sorbet ...

Français

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)

Espagnol

Conserver la fiche 7

Fiche 8 2001-12-05

Anglais

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

Ice cream novelties.

Français

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Espagnol

Conserver la fiche 8

Fiche 9 2001-01-26

Anglais

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products
  • Recipes

Français

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie
  • Recettes de cuisine
OBS

Sorbet : Entremets glacé à base de sirop de sucre, d'une purée ou d'un jus de fruits, d'un vin ou d'une liqueur qui lui donne son parfum.

Espagnol

Conserver la fiche 9

Fiche 10 1997-02-28

Anglais

Subject field(s)
  • Canadian General Standards Board (CGSB) Standards
OBS

Standard number: 32.163M, 1989

Français

Domaine(s)
  • Normes de l'Office des normes générales du Canada (ONGC)
OBS

Numéro de norme : 32.163M, 1989

Espagnol

Conserver la fiche 10

Fiche 11 1993-02-20

Anglais

Subject field(s)
  • Collection Items (Museums and Heritage)
  • Eating Utensils and Cutlery

Français

Domaine(s)
  • Objets de collection (Muséologie et Patrimoine)
  • Couverts et coutellerie

Espagnol

Conserver la fiche 11

Fiche 12 1986-05-21

Anglais

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

Français

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Espagnol

Conserver la fiche 12

Fiche 13 1985-11-04

Anglais

Subject field(s)
  • Passenger Service (Rail Transport)

Français

Domaine(s)
  • Trafic voyageurs (Transport par rail)

Espagnol

Conserver la fiche 13

Fiche 14 1976-06-19

Anglais

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

Français

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Espagnol

Conserver la fiche 14

Fiche 15 1976-06-19

Anglais

Subject field(s)
  • Cheese and Dairy Products

Français

Domaine(s)
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Espagnol

Conserver la fiche 15

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