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HUILE ARACHIDE [1 fiche]

Fiche 1 2005-06-07

Anglais

Subject field(s)
  • Fatty Substances (Food)
  • Chemical Elements and Compounds
  • Food Additives
DEF

A fixed non-drying oil ... Yellow to greenish yellow ... Chief known constituents: Principally glycerides of oleic and linoleic acids, with lesser amounts of the glycerides of palmitic, stearic, arachidic, behenic, and lignoceric acids.

CONT

Peanut oil. Expressed from seeds of a low branch annual herb. A solvent, in salad oil, shortening, mayonnaise, and confections. Also used in conjunction with natural flavorings. Used in the manufacture of soaps and paints.

Terme(s)-clé(s)
  • ground-nut oil

Français

Domaine(s)
  • Corps gras (Ind. de l'aliment.)
  • Éléments et composés chimiques
  • Additifs alimentaires
OBS

cacahouète : Cette graphie, puisée des Rectifications de l'orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Terme(s)-clé(s)
  • huile d'arachides
  • huile de cacahuète
  • huile de cacahouète

Espagnol

Campo(s) temático(s)
  • Substancias grasas (Industria alimentaria)
  • Elementos y compuestos químicos
  • Aditivos alimentarios
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