TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

AMYLOGRAPH VISCOSITY [3 records]

Record 1 2012-02-07

English

Subject field(s)
  • Breadmaking
  • Grain Growing
  • Agricultural Economics
CONT

Increased levels of alpha-amylase are evident in... grades [1 and 2 of Canada Eastern White Winter wheat] resulting in lower wheat falling number and flour amylograph peak viscosity values relative to last year.

OBS

Term used at the Canadian Grain Commission.

French

Domaine(s)
  • Boulangerie
  • Culture des céréales
  • Économie agricole
CONT

Les [...] grades [1 et 2 du blé blanc d'hiver de l'Est canadien] révèlent des teneurs accrues de l'alpha-amylase, ce qui donne un indice de chute du blé et une viscosité maximale de la farine à l'amylographe inférieurs par rapport à l'an dernier.

OBS

Terme en usage à la Commission canadienne des grains.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Panificación
  • Cultivo de cereales
  • Economía agrícola
Save record 1

Record 2 2010-11-10

English

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Food Industries
DEF

In flour quality evaluation, the measure of the activity of the starch degrading enzymes of the flour.

OBS

It can be expressed in terms of the maltose(sugar) produced or in terms of the peak viscosity in the amylograph test(Grains & Oilseeds, CIGI, 1982).

OBS

Term used at the Canadian Grain Commission.

French

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Industrie de l'alimentation
DEF

Dans l'évaluation de la qualité d'une farine, mesure de l'activité des enzymes qui dégradent l'amidon.

OBS

Elle peut s'exprimer en termes de maltose (sucre) obtenu ou de viscosité maximale dans l'essai à l'amylographe (Céréales et Oléagineux, IICG, 1984).

OBS

Terme en usage à la Commission canadienne des grains.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Molinería y cereales
  • Industria alimentaria
DEF

Poder que tiene una sustancia para convertir el almidón en azúcar.

OBS

Es una importante propiedad de las harinas que permite que la levadura siga produciendo gas en las últimas etapas de la fermentación del pan.

Save record 2

Record 3 2002-02-06

English

Subject field(s)
  • Milling and Cereal Industries
  • Breadmaking
  • Measuring Instruments
DEF

The determination of the peak viscosity and the temperature at which it occurs in a mixture of flour and water in the amylograph. It is used to determine the alpha amylase activity of flour.

French

Domaine(s)
  • Minoterie et céréales
  • Boulangerie
  • Appareils de mesure
DEF

Détermination de la viscosité maximale et de la température à laquelle elle se produit, pour un mélange de farine et d'eau à l'amylographe.

OBS

On se sert de l'essai pour mesurer l'activité de l'alpha-amylase dans la farine.

Spanish

Save record 3

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2025
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: