TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

ANTE MORTEM INSPECTION [3 records]

Record 1 2015-10-21

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
CONT

Slaughter process... :ante mortem inspection, stunning and bleeding, hoof and hide removal, evisceration, post mortem inspection, carcass splitting, chilling and storage.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
CONT

[...] processus d'abattage : inspection ante mortem, étourdissement et saignée, retrait de pieds et peaux, éviscération, inspection post mortem, partage de la carcasse, réfrigération et stockage.

Spanish

Save record 1

Record 2 2015-09-21

English

Subject field(s)
  • Occupation Names (General)
  • Slaughterhouses
CONT

Where multiple inspection stations are required, at least one competent CFIA [Canadian Food Inspection Agency] slaughter inspector(SI) is assigned for ante mortem and post mortem inspection(screening) under functional and line supervision of the VIC [veterinanian in charge].

French

Domaine(s)
  • Désignations des emplois (Généralités)
  • Abattoirs
CONT

Lorsque des postes d'inspection multiples sont nécessaires, au moins un inspecteur de l'abattage (IA) de l'ACIA [Agence canadienne d'inspection des aliments] qualifié est assigné à l'inspection ante et post mortem (tri) sous la supervision du VEC [vétérinaire en chef].

Spanish

Save record 2

Record 3 2014-06-05

English

Subject field(s)
  • Food Safety
OBS

Includes carcasses and portions of carcasses which upon inspection or reinspection are found to be affected by disease or an abnormal condition that renders them unfit for human food; as well as animals condemned on ante mortem inspection, animals that died en route to the registered slaughter establishment and animals that died in the yard or a livestock holding pen of the registered slaughter establishment.

French

Domaine(s)
  • Salubrité alimentaire
OBS

Comprend les carcasses et les morceaux de carcasses qui ont été déclarés, à l'inspection ou à la réinspection, comme étant touchés par une maladie ou par toute autre anomalie, qui les rend impropres à la consommation humaine; comprend aussi les animaux condamnés lors de l'inspection ante mortem, les animaux qui sont morts dans le transport vers l'établissement d'abattage, et les animaux qui sont morts dans la cour ou dans les parcs d'attente du bétail de l'établissement d'abattage agréé.

Spanish

Save record 3

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