TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CARROTS [44 records]

Record 1 2025-01-16

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

[A] root vegetable [is] a part of a plant grown underground and eaten as food. Root vegetables are a diverse group of foods, including culinary staples such as potatoes, onions, and carrots. Because "root vegetable" is a culinary category rather than a botanical one, it is composed not only of true roots but also bulbs, corms, rhizomes, tubers, and other underground plant structures.

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

L'appellation «légume racine» regroupe de nombreux légumes, de familles et d'apparences différentes. «Botaniquement» parlant, elle concerne également des organes différents. La racine stricto sensu, est la partie souterraine de la plante qui la maintient au sol et qui l'alimente en eau et en sels minéraux. Mais ce n'est pas le seul organe que l'on trouve sous terre : en effet, les rhizomes ne sont pas des racines, mais des tiges souterraines. Toute racine ou tout rhizome ne se consomme pas. Pour être considérés comme légumes, il faut qu'ils soient «tubérisés», c'est à dire transformés en tubercules. Un tubercule est un organe stockant des aliments de réserve. Il se trouve ainsi «gonflé» par ces derniers. On reconnaitra donc entre autres, comme racine tubérisée, la carotte, le panais, la betterave, le navet ou le radis, et comme rhizome tubérisé, la pomme de terre, le topinambour ou le gingembre.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Producción hortícola
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
Save record 1

Record 2 2024-10-30

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

Starchy versus non-starchy vegetable classification is broadly based on the parts of a plant that are consumed.... Starchy vegetables... have a higher starch(or sugar) content [than non-starchy vegetables] and are considered dietary staples similar to rice or other grains. Starchy vegetables include some tubers and roots, such as potatoes and sweet potatoes(yams), cassava, sago yams, and taro. Although botanically they are classified as fruit, plantains are also classified as starchy vegetables. While starchy vegetables are concentrated sources of starch, they are less starchy than grains. Other root vegetables like carrots, beets, parsnips, turnips, and rutabagas are classified as non-starchy vegetables.

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)

Spanish

Save record 2

Record 3 2022-07-14

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Culture (General)
CONT

When people talk about Ukrainian cuisine, the first thing that they mention is, naturally, borscht. [This version] is traditionally prepared with [beets, cabbage, potatoes and carrots, as well as] pork ribs, eggplants and beans.

OBS

... often served with sour cream.

OBS

... inscribed on UNESCO’s List of Intangible Cultural Heritage in Need of Urgent Safeguarding.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Culture (Généralités)
CONT

Betteraves, chou, pommes de terre, carottes, et tant d'autres ingrédients, sont comme les notes qui créent une mélodie incroyablement savoureuse, celle du bortch ukrainien [...]

OBS

Pluriel : des bortchs, des bortschs[, des borchtchs].

OBS

bortch : Cette graphie, puisée des Rectifications de l'orthographe recommandées par le Conseil supérieur de la langue française, est attestée dans le Petit Robert (2004).

Spanish

Save record 3

Record 4 2020-12-10

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
  • Collaboration with the FAO
CONT

Chemical peeling is based on the use of alkali materials, i. e., sodium or potassium hydroxide solutions of controlled strength and temperature. The product to be peeled, e. g., potatoes, beets, carrots, or tomatoes, is immersed in the caustic solution for a controlled length of time. The caustic diffuses through the peel layer to the layer of cells connecting the peel to the edible material.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
  • Collaboration avec la FAO
CONT

Avant de découper la pomme de terre, sa peau doit être enlevée. L'épluchage chimique consiste à plonger les pommes de terre dans une solution d'hydroxyde de sodium (ou soude).

Spanish

Save record 4

Record 5 2019-05-09

English

Subject field(s)
  • Food Safety
  • Crop Protection
  • Collaboration with the FAO
CONT

In estimating an extraneous maximum residue level the JMPR [Joint Food and Agriculture Organization(FAO)/World Health Organization(WHO) Meeting on Pesticide Residues] attempts to take into account a number of factors. These include the amount of data, the relative importance of the commodity in international trade, the potential for trade difficulties or accounts thereof, the frequency of positive results, a knowledge of the propensity of a particular crop to take up residues, e. g., the uptake of DDT [dichlorodiphenyltrichloroethane] by carrots, historical monitoring data...

French

Domaine(s)
  • Salubrité alimentaire
  • Protection des végétaux
  • Collaboration avec la FAO

Spanish

Save record 5

Record 6 2018-03-09

English

Subject field(s)
  • Vegetable Crop Production
  • Food Industries
CONT

... Edible horticulture commodities... : Apples & By-Products; Berries : black/red currants, blackberries, blueberries; Fruit : fruit juice(except apple), grapefruit, grapes; Fruit-Tender : apricots, cherries(sweet, sour), nectarines; Herbs and Spices : anise, basil, borage(herb) ;Vegetables-Field Fresh : artichokes, asparagus, beet... ;Vegetables-Field Processing : adzuki beans, baby carrots, broad beans... ;Vegetables-greenhouse : cherry tomatoes, cucumbers, lettuce...

French

Domaine(s)
  • Production légumière
  • Industrie de l'alimentation
CONT

Classe 29 : Viande, poisson, volaille et gibier; extraits de viande; fruits et légumes conservés, séchés et cuits; gelées, confitures, compotes; œufs, lait et produits laitiers; huiles et graisses comestibles. [...] La classe 29 comprend essentiellement les denrées alimentaires d'origine animale, ainsi que les légumes et autres produits horticoles comestibles préparés pour la consommation ou la conservation.

Spanish

Save record 6

Record 7 2017-08-11

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
CONT

Tomato Juice Cocktail. The tomatoes are combined with other organic vegetables including onions, kale, green pepper, celery, carrots, garlic, and parsley. This raw vegetable combination mixed with ancient sea salt, organic black pepper, celery salt and cayenne pepper creates this wonderful cocktail.

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)

Spanish

Save record 7

Record 8 2015-04-14

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

[A soup] served with cooked carrots, onions, turnips and celery that have been cut into shreds about as thick as a match.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
OBS

julienne : Préparation de légumes taillés en filaments et cuits dans du bouillon.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
OBS

Esta sopa se llama así por el corte fino de las verduras, es decir en juliana. Hecha con una base de caldo simple, la sopa juliana admite todo tipo de verduras.

Save record 8

Record 9 2015-01-08

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of lamb or mutton with vegetables(potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de mouton ou d'agneau auquel on ajoute divers légumes (pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Estofado tradicionalmente preparado con cordero u oveja, con una guarnición de vegetales de raíz o tubérculos, cebollas y chícharos.

Save record 9

Record 10 2014-07-30

English

Subject field(s)
  • Plant Diseases
OBS

A disease of carrots caused by Meloidogyne hapla(Chitwood).

French

Domaine(s)
  • Maladies des plantes
OBS

Maladie des carottes causée par Meloidogyne hapla (Chitwood).

Spanish

Save record 10

Record 11 2012-12-04

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of mutton with vegetables(potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût de mouton garni de légumes (pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Save record 11

Record 12 2012-12-04

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A stew of lamb with vegetables(potatoes, carrots, onions, etc.).

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Ragoût d'agneau garni de légumes (pommes de terre, carottes, oignons, etc.).

Spanish

Save record 12

Record 13 2012-10-23

English

Subject field(s)
  • Cultural Practices (Agriculture)
DEF

The removal of seedlings spaced too closely for optimum growth.

CONT

Thinning is a process that often applies to crops whose seeds are so small that it's difficult to space them properly at planting time, whether they’re sown in straight or wide rows. As a result, vegetables like lettuce and other greens, carrots, and turnips often wind up being planted too thickly... By thinning them to the proper distance between plants... that is, by gently pulling out the extras when they’re young, there’ll be enough food and water for the plants that remain.

French

Domaine(s)
  • Soin des cultures (Agriculture)
DEF

Élimination de plantes ou de parties de plantes en surnombre, destinée à favoriser le développement des végétaux restant.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Cuidado de los cultivos (Agricultura)
DEF

Eliminación de plántulas poco espaciadas para optimizar el crecimiento.

Save record 13

Record 14 2012-10-22

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

The procedure of briefly heating a fruit or vegetable, usually in hot water or steam, to inactivate enzymes and to produce other desirable product changes.

OBS

The procedure is sometimes called "scalding. "If vegetables such as sweet potatoes, carrots, and spinach are blanched before dehydration, there may be less loss of carotene during dehydration.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
OBS

Passer une denrée à l'eau bouillante pour améliorer ses qualités en vue d'un traitement ultérieur.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Industria alimentaria
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Técnica culinaria consistente en la cocción de los alimentos en agua o líquido hirviendo durante un periodo breve de tiempo (entre 10 y 30 segundos), [con el] objetivo de ablandarlos, inactivar algunas enzimas o hacer más fácil su posterior pelado.

Save record 14

Record 15 2012-02-15

English

Subject field(s)
  • Chemical Elements and Compounds
  • Biochemistry
  • Food Additives
Universal entry(ies)
C40H56
formula, see observation
OBS

The most important of the provitamins A. Widely distributed in the plant and animal kingdom. In plants it occurs almost always together with chlorophyll. Isoln from carrots... Deep-purple, hexagonal prisms from benzene + methanol. Red, rhombic, almost square leaflets from petr ether... Use : yellow coloring agent for foods.

OBS

Chemical formula: C40H56

Key term(s)
  • beta, beta carotene

French

Domaine(s)
  • Éléments et composés chimiques
  • Biochimie
  • Additifs alimentaires
Entrée(s) universelle(s)
C40H56
formula, see observation
DEF

Provitamine A, pigment caroténoïde présent dans les animaux et les plantes.

CONT

Carotène [est le nom] générique de plusieurs hydrocarbures tétraterpéniques isomères [...] qui donnent sa couleur orange à la carotte (d'où leur nom) [...] Très répandus dans la nature, les carotènes sont des polyènes conjugués, qui renferment ou non des cycles. Le plus important est le ß-carotène [qui] renferme deux cycles et onze doubles liaisons [...] Le carotène est utilisé pour la coloration des potages, charcuteries, sauces [...]

OBS

Formule chimique : C40H56

Key term(s)
  • bêta carotène

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Elementos y compuestos químicos
  • Bioquímica
  • Aditivos alimentarios
Entrada(s) universal(es)
C40H56
formula, see observation
DEF

Nombre con el que se designa a una forma de la vitamina A, provitamina A, la cual es muy importante en el mantenimiento del sistema inmunitario.

OBS

El betacaroteno es un antioxidante y se encuentra en forma natural en las verduras de hoja verde oscuro como las lechugas y espinacas, así como en melón, durazno, zanahoria y camotes que tienen propiedades antioxidantes.

OBS

Fórmula química: C40H56

Save record 15

Record 16 2012-01-24

English

Subject field(s)
  • Food Additives
DEF

A hydrocarbon, which may be prepared synthetically, but which occurs naturally in animals and some vegetables(carrots, citrus fruits, red sweet peppers). A coloring for milk, butter, margarine, cheese, delicatessen, ices, liquors and candy.

OBS

A member of the large class of carotenoids.

Key term(s)
  • DP
  • AEB

French

Domaine(s)
  • Additifs alimentaires
DEF

Hydrocarbure, reproductible par synthèse, naturellement présent dans le règne animal et chez certains végétaux (carotte, agrumes, poivron rouge). Colorant pour le lait, le beurre, la margarine, le fromage, la charcuterie, les glaces, liqueurs et confiseries.

OBS

On connaît trois isomères à cet hydrocarbure (alpha, bêta et gamma) qui sont séparables par chromatographie.

OBS

Carotine est désuet.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Aditivos alimentarios
DEF

Precursor de la vitamina A presente de forma natural en las planats. Es un carotenoide. Cristales rojos. Insoluble en agua y soluble en cloroformo, benceno y aceites. Poco tóxico.

Save record 16

Record 17 2010-10-06

English

Subject field(s)
  • Provincial Government Bodies and Committees (Canadian)
  • Vegetable Crop Production
OBS

The Ontario Processing Vegetable Growers(OPVG) is a non-profit organization of producers of tomatoes, green peas, sweet corn, green and wax beans, cucumbers, beets, cabbage, carrots, cauliflower, lima beans, peppers, pumpkin and squash for the canning, freezing and pickling industry.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités de gouvernements provinciaux canadiens
  • Production légumière

Spanish

Save record 17

Record 18 2010-05-20

English

Subject field(s)
  • Plant and Crop Production
CONT

Carrots were sown in root-knot nematode infested organic soils to determine the influence of sowing date, sowing density and cultivar on damage caused by Meloidogyne hapla.

French

Domaine(s)
  • Cultures (Agriculture)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Producción vegetal
Save record 18

Record 19 2009-09-11

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

Mixture of onions, carrots, celery used to flavor stocks, soups, sauces, stews, pot roasts and roast meat and poultry in marinades.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Ensemble de légumes (carottes, oignons, céleris) et de lard détaillés que l'on fait réduire dans un corps gras aromatisé avec du thym, du laurier, etc., et que l'on ajoute à une préparation pour en corser le goût.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Recetas de cocina
Save record 19

Record 20 2007-11-14

English

Subject field(s)
  • Insects, Centipedes, Spiders, and Scorpions
  • Animal Pests (Crops)
CONT

Cutworms are the larvae of several species of night-flying moths(Order Lepidoptera, family Noctuidae). Cutworms are a common pest of many vegetable crops including carrots, celery, lettuce... cucurbit crops, sweet corn and several others. Most species of cutworms are solitary feeders found in the soil, however some species occasionally attack the foliage and/or fruit of some vegetable crops.

OBS

The larvae are noctural in habits and spend the day hiding in the litter or in the soil sometimes to a depth of up to 10 cm.

OBS

There are many species of cutworms attacking a wide range of cultivated and wild plants.

OBS

Not to be confused with "cutworm moth" which is the same insect but at the adult stage of its life.

French

Domaine(s)
  • Insectes, mille-pattes, araignées et scorpions
  • Animaux nuisibles aux cultures
CONT

Les vers-gris sont les larves de plusieurs espèces de noctuelles ou papillons de nuit (ordre des lépidoptères, famille des noctuidés). La plupart des vers-gris sont des ravageurs communs d'un grand nombre de cultures légumières dont la carotte, le céleri, la laitue [...] La plupart des espèces de vers-gris commettent leurs ravages en solitaire, dans le sol, mais quelques espèces s'attaquent à l'occasion aux organes aériens ou aux fruits de certains légumes.

OBS

Il existe de nombreuses espèces de noctuelles qui s'attaquent à une large gamme d'espèces cultivées et sauvages.

OBS

Le terme «noctuelle» est utilisé en français pour désigner l'insecte ravageur quel que soit son stade (chenille ou papillon). Seul le contexte peut nous éclairer à ce sujet.

Spanish

Save record 20

Record 21 2007-08-09

English

Subject field(s)
  • Industrial Tools and Equipment
  • Food Industries
DEF

A type of machinery with peeling cylinders ideal for peeling small products such as baby carrots.

French

Domaine(s)
  • Outillage industriel
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 21

Record 22 2007-05-11

English

Subject field(s)
  • Beverages
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
DEF

A beverage made of tomato juice and a variety of vegetables blended together into a drink served for breakfast, snacks or as an ingredient for cocktails.

CONT

Typical vegetable ingredients may include tomatoes, carrots, celery, lettuce, beets, parsley, spinach, and watercress. Additional vegetable ingredients are commonly added to vegetable juices made at retail juice counters or at home.

French

Domaine(s)
  • Boissons (Industrie de l'alimentation)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

Les ingrédients entrant dans la composition de nos jus de légumes tels que la tomate, la carotte, la betterave, la citrouille, le céleri, les épinards, le poivre vert, la laitue et le persil, sont sélectionnés suivant les mêmes critères rigoureux et normes internationales. Les meilleurs légumes sont pressés tout près d'où ils ont été cultivés pour ensuite être transformés en jus, en concentré ou en purée, pour finalement se retrouver dans nos délicieux jus et cocktails de légumes.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Bebidas
  • Frutas y verduras (Tipos y procesamiento - Ind. alimentaria)
DEF

Producto líquido sin fermentar, pero fermentable, o el producto fermentado con ácido láctico, destinado al consumo directo, obtenido de la parte comestible de una o más hortalizas sanas y conservado por medios físicos exclusivamente.

OBS

Aunque utilizados como sinónimos en diferentes países, los términos hortaliza y verdura son cosas distintas. A decir de la Real Academia Española, una hortaliza o legumbre es toda planta comestible que se cultiva en las huertas y una verdura es el tipo de hortalizas que tiene hojas verdes.

Save record 22

Record 23 2007-05-03

English

Subject field(s)
  • Meats and Meat Industries
  • Cooking and Gastronomy (General)
CONT

Pfäalzer Saumagen is pig's stomach stuffed with pork, Bratwurst sausage and potatoes. Other typical ingredients include eggs, carrots and seasoning including marjoram and nutmeg. It is served with sauerkraut and mashed potatoes.

French

Domaine(s)
  • Salaison, boucherie et charcuterie
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
DEF

Panse de porc farcie de hachis de porc, lard, pomme de terre, poireaux, carottes, herbes (spécialité du Palatinat).

OBS

Plat de viande [consistant en] une farce composée, pour un tiers, de pommes de terre précuites, pressée dans une panse de truie, échaudée et, pour finir, cuite au four.

OBS

panse de truie à la palatine : traduction littérale.

Spanish

Save record 23

Record 24 2007-04-27

English

Subject field(s)
  • Agricultural Economics
  • Vegetable Crop Production
CONT

The fresh market involves primarily local (Canadian) demand, as well as fish trucked mainly from Nova Scotia to New England markets.

CONT

In 1999, farm gate value declined for corn(down 19%), carrots(down 11%) and cabbage(down 15%) sold to fresh market, while lettuce increased 2. 1% and onions remained unchanged.

French

Domaine(s)
  • Économie agricole
  • Production légumière
CONT

La production commerciale d'ail pour le marché frais a débuté au Canada en Ontario au cours de la période de 1984 à 1988.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Economía agrícola
  • Producción hortícola
Save record 24

Record 25 2007-04-17

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Meats and Meat Industries
DEF

A traditional French-dish of tripe cooked with carrots, onions, and cow heels in cider or white wine.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Salaison, boucherie et charcuterie

Spanish

Save record 25

Record 26 2005-07-19

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Restaurant Menus
CONT

Fagottini stuffed with steamed carrots... Fagottini are square pasta-filled packets that are similar to ravioli, but easier to make.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Menus (Restauration)
CONT

Des pommes de terre et des carottes vapeur accompagneront parfaitement ce plat de poisson.

Spanish

Save record 26

Record 27 2005-07-19

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
CONT

Cut the carrot in matchsticks. Slice onion moon shaped. Slice cabbage. Cut the tofu into cubes--Mix the miso in a little mineral water. Sautee onions in the sesame oil for a couple of minutes and add the carrots, cabbage and kombu seaweed.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
CONT

Confectionner le bouillon de poule, ½ litre à partir du cube. Tailler les blancs de poireaux en rondelles et les cuire au bouillon. Détailler la carotte en bâtonnets et les cuire à l'eau salée bouillante, égoutter et rafraîchir. Aplatir les escalopes, les assaisonner et les farcir de carottes [...]

Spanish

Save record 27

Record 28 2004-08-25

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

Food that has been chopped into dice(small uniform cubes of any solid ingredient [for example] cheese or carrots, about 5mm in length and depth).

CONT

Add the diced carrots to the soup.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
CONT

2 pommes de terre coupées en dés.

Spanish

Save record 28

Record 29 2004-08-25

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Culinary Techniques
OBS

dice : Cut into small pieces, as potatoes, carrots, etc.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Techniques culinaires
CONT

La coupe en dés consiste à couper des légumes pour leur donner l'aspect d'un cube uniforme. La coupe en macédoine (dés de 5 mm de côté) est très utilisée pour farcir les tomates froides ainsi que les cornets de jambon.

Spanish

Save record 29

Record 30 2003-06-12

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

A sauce made of beef stock, vinegar, onions.. carrots [and crushed] peppercorns...

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine

Spanish

Save record 30

Record 31 2003-01-20

English

Subject field(s)
  • Regulations and Standards (Food)
  • Food Preservation and Canning
OBS

[According to the Processed Products Regulations(C. R. C., c. 291) ] The words "whole carrots" and "cut carrots-whole style" have the same meaning...

French

Domaine(s)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Conservation des aliments et conserverie
OBS

[Aux fins du Règlement sur les produits transformés (C.R.C., ch. 291)] Les mots «carottes entières» et «carottes coupées en forme de carottes entières» ont le même sens qu'au paragraphe 16(1) du tableau II de l'annexe I. DORS/86-780, art. 1.

OBS

Expression utilisé au pluriel.

Spanish

Save record 31

Record 32 2000-08-24

English

Subject field(s)
  • Food Industries
CONT

Pitted cherries, whole blueberries, and cubed carrots were tested with such osmotic solutions as sucrose, dextrose, maltose, honey, maltodextrin, and salt; various food/solution ratios were used. Caffeine was used to test the nutrient infusion. Osmosis was conducted at atmospheric pressure at ambient and boiling temperatures and under vacuum at room temperature.

CONT

Osmotic dehydration and its application in nutrient infusion.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 32

Record 33 1999-04-26

English

Subject field(s)
  • Environmental Management
CONT

Governments can exert enormous influence over how aggressively businesses take the environment into account, using sticks and carrots-sticks in the form of tough standards for products and manufacturing processes, carrots consisting of tax breaks and other incentives that reward innovation.

French

Domaine(s)
  • Gestion environnementale
DEF

Mesure favorisant une entreprise afin de l'amener graduellement à adopter une certaine ligne de conduite.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Gestión del medio ambiente
Save record 33

Record 34 1997-01-21

English

Subject field(s)
  • Root and Tuber Crops
CONT

The majority of the carrots including Cello and snap top...

Key term(s)
  • snap top carrot

French

Domaine(s)
  • Culture des plantes sarclées

Spanish

Save record 34

Record 35 1995-06-01

English

Subject field(s)
  • Household Articles - Various
DEF

A useful little implement which has a handle in the middle and a hollow scoop at either end, one which is larger than the other.

DEF

These small, bowl-shaped cutting tools come in round or oval shapes and can be used for... papayas, apples, pears, carrots [and] potatoes.

CONT

Cut the melon flesh into small pieces of equal size or use a melon baller.

French

Domaine(s)
  • Articles ménagers divers
DEF

Outil composé d'un manche et terminé par une petite cuillère dont la grosseur et la forme peuvent varier.

CONT

La cuiller parisienne, [...] ovale, cannelée ou ronde, sert à lever des boules dans les pommes de terre, les carottes et les fruits (pommes ou melons).

CONT

Brosser et laver les pommes de terre, les couper en 2 sur la longueur. [...] Avec la cuiller parisienne, creuser un trou dans chaque morceau.

Spanish

Save record 35

Record 36 1994-07-18

English

Subject field(s)
  • Crop Storage Facilities
OBS

e. g. potatoes, carrots, cabbages

French

Domaine(s)
  • Entreposage des récoltes
OBS

par exemple pommes de terre, choux, carottes

Spanish

Save record 36

Record 37 1994-03-05

English

Subject field(s)
  • Crop Conservation and Storage
DEF

To store roots, tubers in a cellar or pit.

OBS

Pit : an excavation in soil in which vegetables, such as potatoes, carrots, and parsnips are placed and covered over for storage.

French

Domaine(s)
  • Conservation des récoltes
OBS

des racines, des tubercules

Spanish

Save record 37

Record 38 1994-02-16

English

Subject field(s)
  • Plant Diseases
OBS

A disease of carrots caused by Pythium violae.

OBS

Cavity spot of carrot(s): term confirmed in the AGRICOLA data base.

French

Domaine(s)
  • Maladies des plantes
OBS

Maladie de la carotte causée par Pythium violae.

Spanish

Save record 38

Record 39 1991-06-20

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

Garnished with or containing carrots.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Nom donné à diverses préparations comportant des carottes.

Spanish

Save record 39

Record 40 1991-01-22

English

Subject field(s)
  • Recipes
DEF

Finely shredded vegetables, such as carrots, turnips, leeks and celery for soups or sauces.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
DEF

Garniture pour potage composée de divers légumes taillés en tout petits dés.

Spanish

Save record 40

Record 41 1990-05-08

English

Subject field(s)
  • Plant Biology
CONT

However, carrot weevils do not attack the new crop of carrots until they [the carrots] are in the first true leaf stage.

French

Domaine(s)
  • Biologie végétale
OBS

Stade foliaire qui suit le stade cotylédonnaire des plantes. On précise "stade une feuille vraie", "stade deux feuille vraie", etc. selon le cas.

Spanish

Save record 41

Record 42 1988-06-01

English

Subject field(s)
  • Fruits and Vegetables (Types and Processing - Food Ind.)
OBS

A combination dewatering and cleaning machine for vegetable processing system(peas, corn, lima beans and carrots).

French

Domaine(s)
  • Fruits et légumes (Types et traitement - Alimentation)
CONT

En visitant les 3 ou 4 dernières expositions consacrées aux installations pour les industries agro-alimentaires (...) on constate deux tendances technologiques très nettes pour le traitement des légumes préparés. - Traitement dans des installations étanches être soumises à un vide plus ou moins poussé. - Traitement dans des appareils sous pression.

Spanish

Save record 42

Record 43 1988-04-21

English

Subject field(s)
  • Plant and Crop Production
CONT

Carrots were sown in root-knot nematode infected organic soils to determine the influence of sowing date, sowing density and cultivar on damage caused by Meloidogyne hapla.

French

Domaine(s)
  • Cultures (Agriculture)

Spanish

Save record 43

Record 44 1980-09-03

English

Subject field(s)
  • Economic Doctrines, Systems and Policies
OBS

Ours [American profit system] is a profit-and-loss system. Profits are the carrots held out as an incentive to efficiency, and losses are the kicks that penalize using inefficient methods or devoting resources to uses not desired by spending consumers.

French

Domaine(s)
  • Doctrines, systèmes et politiques économiques

Spanish

Save record 44

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