TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

CATERING SERVICE [12 records]

Record 1 2019-02-06

English

Subject field(s)
  • Private-Sector Bodies and Committees
  • Social Services and Social Work
  • Labour and Employment
OBS

C. C. O. A.(Corridor Community Options for Adults) is the adult service centre for C. C. O. S.(Corridor Community Options Society). It consists of a day program, and three social enterprises : Rick's Riches Thrift Store, wood products/kindling, and Hidden Treasures Cafe and Catering.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités du secteur privé
  • Services sociaux et travail social
  • Travail et emploi

Spanish

Save record 1

Record 2 2017-06-08

English

Subject field(s)
  • Food Safety
CONT

Preparing food in the home or food service is frequently the last link in the food chain before food is consumed and in essence it entails catering/cooking and serving of food. Safe food handling at this point is critical in preventing foodborne illness and also in maintaining the food safety measures undertaken by other supply chain participants up to this point.

PHR

safe food handling practice

French

Domaine(s)
  • Salubrité alimentaire
CONT

La manipulation sécuritaire des aliments à l'épicerie consiste à adopter des comportements très simples. Par exemple, les aliments crus devraient idéalement être placés dans des sacs en plastique individuels puis rangés séparément dans les sacs à provisions, cela afin d'éviter ce qu'on appelle communément la contamination croisée.

PHR

pratique de manipulation sécuritaire des aliments

Spanish

Save record 2

Record 3 2017-04-13

English

Subject field(s)
  • Names of Events
  • Trade
CONT

The motto of today's Leipzig Fair is "More Market". This means tailor-made trade fair concepts, precisely devised to meet the needs of exhibitors and visitors, together with an all-in single-source service approach. The customer can use subsidiary and partner companies to book an "all-inclusive" package-from concept to stand installation, catering and travel services and realisation at the fair.

French

Domaine(s)
  • Noms de manifestations et d'activités diverses
  • Commerce
CONT

La Foire de Leipzig (Leipziger Messe GmbH) se présente aujourd'hui comme un prestataire de services moderne reposant sur une structure orientée vers le marché et suivant un concept axé sur l'avenir. L'élargissement de l'Union Européenne a créé de nouvelles opportunités pour la Foire de Leipzig. Implantée au cœur de l'Europe, elle s'est maintenant établie comme une place de choix pour les échanges commerciaux entre l'est, et représente une nouvelle culture européenne des foires et salons.

Spanish

Save record 3

Record 4 2017-03-17

English

Subject field(s)
  • Various Proper Names
  • Food Industries
Universal entry(ies)
6311
classification system code, see observation
OBS

Food service supervisors, supervise direct and co-ordinate the activities of workers who prepare, portion and serve food. They are employed by hospitals and other health care establishments and by cafeterias, catering companies and other food service establishments.

OBS

6311: classification system code in the National Occupational Classification.

French

Domaine(s)
  • Appellations diverses
  • Industrie de l'alimentation
Entrée(s) universelle(s)
6311
classification system code, see observation
OBS

Les superviseurs des services alimentaires supervisent, dirigent et coordonnent les activités des travailleurs qui préparent, répartissent et servent des aliments. Ils travaillent dans des centres hospitaliers et d'autres établissements de soins de santé et dans des cafétérias, des services de traiteurs et d'autres établissements de services alimentaires.

OBS

6311 : code du système de classification de la Classification nationale des professions.

Spanish

Save record 4

Record 5 2016-05-31

English

Subject field(s)
  • Private-Sector Bodies and Committees
  • Economic Co-operation and Development
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
OBS

Seafood Expo North America... is a leading trade event for seafood buyers in every market category including retail, restaurant, catering, food service and processing.

French

Domaine(s)
  • Organismes et comités du secteur privé
  • Coopération et développement économiques
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)

Spanish

Save record 5

Record 6 2005-11-04

English

Subject field(s)
  • Hotel Industry (General)
OBS

Hotel industry includes lodging, catering, food service and furnishing

Key term(s)
  • hotel business

French

Domaine(s)
  • Hôtellerie (Généralités)
CONT

Dans la terminologie corporative, l'industrie hôtelière est composée de trois branches d'activité professionnelle : les hôtels, les restaurants et les débits de boissons. (Bourseau, 1955 : 481)

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Hotelería (Generalidades)
Save record 6

Record 7 2005-01-26

English

Subject field(s)
  • Types of Motor Vehicles and Bicycles
  • Restaurant Industry (General)
DEF

A vehicle used for the catering service offered on the premises of companies, construction sites, garages etc., they sell sandwiches, coffees, soft drinks and hot foods.

French

Domaine(s)
  • Sortes de véhicules automobiles et de bicyclettes
  • Restauration (Généralités)
DEF

Service de restauration rapide assuré par un petit camion spécialement aménagé qui fait la tournée de chantiers de construction, de garages, etc. à l'heure de la pause, des repas.

Spanish

Save record 7

Record 8 2001-11-05

English

Subject field(s)
  • Cooking and Gastronomy (General)
CONT

Kentycky Fried Chicken is centrally located on the Yellowhead Route. Situated conveniently in the Chicken Capital of Canada, KFC offers the best the Colonel provides for hungry travellers. In addition to world famous chicken, KFC Wynyard offers a full line buffet that provides a variety of food for all tastes. Ultra modern facilities and a spacious ninety seat restaurant, compliments the great food and friendly service. We also offer a full meal catering service that can be delivered piping hot to your special function, whether it be a wedding, family reunion, sports banquet, etc. A great place to stop, relax, and stretch your legs.

French

Domaine(s)
  • Cuisine et gastronomie (Généralités)
CONT

L'Auberge des Adrets vous propose un Service Traiteur à domicile.

Spanish

Save record 8

Record 9 1998-03-17

English

Subject field(s)
  • Air Transport Personnel and Services
OBS

Commissary Personnel : This is the designation some airlines use to refer to the people who put the food aboard the aircraft.(...) The Commissary is also called the Catering Service.(S. AKIYAMA, Carol, The Language of Air Travel in English-In-Flight Services, New York, Regents, 1976).

French

Domaine(s)
  • Personnel et services (Transport aérien)
OBS

[l'instruction "définition des repas en vol et au sol"] constitue un guide pour les responsables des prestations à prévoir sur les réseaux locaux, par délégation du Service Commissariat de la Direction de l'Exploitation.

OBS

Le "Catering" désigne l'ensemble des services hôteliers aériens dont toutes les fonctions sont assurées par une entreprise appelée "Commissariat".

Key term(s)
  • commissariat

Spanish

Save record 9

Record 10 1991-06-11

English

Subject field(s)
  • Food Industries
OBS

to low revenue consumers. See meal catering service.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation

Spanish

Save record 10

Record 11 1983-10-20

English

Subject field(s)
  • Air Transport Personnel and Services
OBS

(...) prepared by Regional Commissary and Catering Managers to advise stations of flights for which they are required to provide meal and food service and specifying applicable ordering codes in accordance with meal standards.

French

Domaine(s)
  • Personnel et services (Transport aérien)
OBS

Les chefs régionaux du Commissariat et de la Restauration préparent les tableaux de commandes de repas, informant ainsi les escales concernées des services de repas et de restauration à fournir, et y indiquent, selon les normes, les codes appropriés.

Spanish

Save record 11

Record 12 1980-04-02

English

Subject field(s)
  • Air Transport Personnel and Services
DEF

The service, personnel, accommodation and facilities concerned with the preparation of food for aircraft and/or storage of aircraft catering equipment, washing dishes, and associated activities.

French

Domaine(s)
  • Personnel et services (Transport aérien)
DEF

Service, personnel, aménagements et installations intervenant dans la préparation des repas ou autres aliments servis à bord des avions, dans le stockage du matériel hôtelier, le lavage de la vaisselle et autres activités connexes.

CONT

Par «commissariat», il faut entendre le lieu où s'exercent toutes les activités de préparation des produits - alimentaires ou non - destinés aux passagers des avions pendant le vol (repas, boissons, couvertures, ouvrages de lecture, etc.).

Spanish

Save record 12

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