TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

DRESSED WEIGHT [11 records]

Record 1 2022-08-31

English

Subject field(s)
  • Collaboration with the FAO
  • Commercial Fishing
  • Environmental Management
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

The weight of fish after the gills, guts, head and fins have been removed and discarded[,] usually at sea ...

CONT

Having an accurate understanding of the weight of the Arctic char that are harvested is important for tracking harvest and for understanding how biological parameters may be changing over time as a result of exploitation and/or climactic and environmental changes. Unfortunately, most fish enter the processing plants as dressed(gills and viscera removed) and therefore conversion factors have to be applied to reconcile whole(round) weight from dressed weight.

PHR

head off dressed weight

PHR

head on dressed weight

French

Domaine(s)
  • Collaboration avec la FAO
  • Pêche commerciale
  • Gestion environnementale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
CONT

Connaître le poids exact de l'omble chevalier pêché est important pour le suivi de la pêche et pour comprendre comment les paramètres biologiques peuvent changer au fil du temps en raison de l'exploitation ou de changements climatiques et environnementaux. Malheureusement, la plupart des poissons arrivent aux usines de transformation déjà apprêtés (branchies et viscères retirées). Par conséquent, des facteurs de conversion doivent être utilisés pour rapprocher le poids total (brut) du poids apprêté.

Spanish

Save record 1

Record 2 2017-01-25

English

Subject field(s)
  • Regulations and Standards (Food)
  • Slaughterhouses
DEF

The weight of a live animal as distinct from the weight of a dressed carcass of the animal.

CONT

As the differences in the carcass yield are small ..., the results on live weight or on carcass weight basis show great similarity.

French

Domaine(s)
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
  • Abattoirs
CONT

Le poids vif est celui de l'animal sur pied.

OBS

Le poids vif s'oppose au poids en carcasse.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
  • Mataderos
Save record 2

Record 3 2016-10-26

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
CONT

The per capita estimates of supplies of food are shown as retail or product weight with exceptions of meat and poultry which are calculated on a cold dressed carcass and eviscerated weight basis.

OBS

cold dressed carcass: term extracted from the “Glossaire de l’agriculture” and reproduced with permission of the Organisation for Economic Co-operation and Development.

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
OBS

carcasse froide parée : terme extrait du «Glossaire de l’agriculture» et reproduit avec l’autorisation de l’Organisation de coopération et de développement économiques.

Spanish

Save record 3

Record 4 2013-06-27

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Regulations and Standards (Food)
DEF

The weight of a dressed carcass.

OBS

Deadweight is an indication to a butcher of the meat available on a carcass.

OBS

Do not confuse with "carcass weight" or "slaughter weight."

Key term(s)
  • dead weight

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
DEF

Poids de la carcasse d'un animal de boucherie. Il faut préciser si le poids est indiqué avec ou sans la réfaction de chaud.

CONT

Au moment de l'abattage, les veaux devaient avoir atteint le poids mort d'au moins 100 kg [...]

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Mataderos
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
CONT

[...] la venta del ganado listo para matadero se puede realizar [...] de dos formas diferentes: ganado en pie, valorando su peso vivo o el animal ya sacrificado, valorando el peso muerto de la canal o pieza homogénea de medio cuerpo del animal (2 por animal).

Save record 4

Record 5 2007-04-23

English

Subject field(s)
  • Optical Instruments
  • Meats and Meat Industries
DEF

An apparatus for the detection of trichinae in the flesh of animals, as of service.

CONT

The trichinoscope is used to detect Trichinella spiralis in samples of the diaphragmatic pillars from manufacturing grade pigs with a head-on dressed weight of 90 kg or more. [It] is a low power stage microscope with image projecting capacity [which] has a large field of view to facilitate easy search of the sample.

French

Domaine(s)
  • Instruments d'optique
  • Salaison, boucherie et charcuterie
DEF

Appareil destiné à dépister la trichinose dans les carcasses de porcs.

Spanish

Save record 5

Record 6 2004-11-03

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
DEF

A certificate issued in the name of a participant by an abattoir registered with the Ministère de l'Agriculture, des Pêcheries et de l'Alimentation or with the Régie, attesting the purchase or the job slaughter of cattle and giving the live or dressed weight of the said cattle...

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
OBS

Certificat obligatoire pour se rendre à l'abattoir.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Mataderos
Save record 6

Record 7 2003-12-18

English

Subject field(s)
  • Slaughterhouses
  • Meats and Meat Industries
CONT

Abattoirs and meat-canning factories. On the basis of the weight of the dressed carcass produced, which can easily be ascertained from the abattoir, the following flows can be assumed...

French

Domaine(s)
  • Abattoirs
  • Salaison, boucherie et charcuterie
CONT

Abattoirs et conserveries de viande. Sur la base, facilement connue à l'abattoir, du poids de carcasse parée produit, on peut admettre les débits suivants [...]

Spanish

Save record 7

Record 8 1994-03-17

English

Subject field(s)
  • Hunting and Sport Fishing
DEF

A single hook, a double hook or two single hooks that are dressed with materials likely to attract fish and to which no weight, spinning device or natural bait is attached.

French

Domaine(s)
  • Chasse et pêche sportive
DEF

Hameçon simple, hameçon double ou deux hameçons simples qui sont garnis de matières susceptibles d'attirer le poisson et qui ne sont pas munis d'un plomb, d'un dispositif tournant ou d'un appât naturel.

Spanish

Save record 8

Record 9 1993-02-26

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Commercial Fishing
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
DEF

White and brown meat extracted from the cooked whole crab(the latter mixed with bread crumbs or cereal filler), seasoned and laid out attractively in the cleaned carapace shell, marketed fresh or frozen; also canned(in Norway for canned dressed crab, minimum crab content is 90% of weight).

OBS

Similar preparation of other crustacean, e.g. dressed lobster. In U.S. dressed crab is usually whole-cooked crab with viscera and gills removed.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Pêche commerciale
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
DEF

Chair blanche et brune extraite du crabe, après cuisson (mélangée avec de la chapelure ou des céréales) assaisonnée, puis remise dans la carapace nettoyée. Produit commercialisé frais, congelé ou en conserve (en Norvège, le contenu minimum en crabe du produit en conserve, est de 90% du poids).

OBS

Préparation analogue pour tout autre crustacé, ex. homard paré. Aux É.-U. le crabe paré est généralement cuit après avoir été vidé et éviscéré.

Spanish

Save record 9

Record 10 1992-09-08

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Slaughterhouses
CONT

Method for enhancing the dressed carcass weight of meat-producing animals by increasing lean meat deposition and improving the lean meat to fat ratio, comprising administering to said animals before slaughter, either orally or parenterally, an effective amount of a compound X.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Abattoirs

Spanish

Save record 10

Record 11 1975-03-11

English

Subject field(s)
  • Animal Husbandry
  • Slaughterhouses
  • General Scientific and Technical Vocabulary
DEF

The weight of a bird prepared for cooking : feather dressed, eviscerated, with head and feet removed.

French

Domaine(s)
  • Élevage des animaux
  • Abattoirs
  • Vocabulaire technique et scientifique général
DEF

Ce que pèse une marchandise telle qu'elle peut être consommée ou utilisée, déduction faite des enveloppes, des déchets, etc.

Spanish

Save record 11

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