TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

FISH BATTER [8 records]

Record 1 2014-07-22

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A Japanese dish consisting of seafood, fish or vegetables deep fried in a batter usually made of flour, water and eggs.

CONT

Before eating, the tempura is dipped in a sauce made of bonito-based stock, soy sauce and mirin.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Plat japonais traditionnel de fruits de mer, de poissons ou de légumes enrobés d'une pâte faite de farine, d'eau et d'œufs, puis frits.

OBS

En général, ce plat est accompagné d'une sauce mélangée faite de bouillon japonais, de mirin et de sauce de soja, et servi avec des condiments comme du radis et du gingembre râpé.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Plato típico de la cocina japonesa elaborado con trozos de pescados y vegetales rebozados en harina y fritos.

Save record 1

Record 2 2014-06-06

English

Subject field(s)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Restaurant Menus
DEF

A piece of fruit, vegetable, meat or fish covered with a batter and deep fried in fat.

French

Domaine(s)
  • Plats cuisinés
  • Menus (Restauration)
DEF

Entremets ou hors d'œuvre composé ordinairement de tranches de fruits (pommes), de légumes (aubergines), de poisson, de viande, etcetera, [...] enveloppées d'une pâte à frire gonflant à la cuisson.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Menú (Restaurantes)
DEF

Entremés cocinado mediante inmersión en aceite, mantequilla o grasa muy caliente, de tal forma que el interior permanece jugoso pero en el exterior se forma una costra crujiente.

OBS

El término "fritura" también puede referirse al proceso culinario o al conjunto de alimentos fritos.

Save record 2

Record 3 2013-02-28

English

Subject field(s)
  • Seafood and Freshwater Food (Food Industries)
  • Prepared Dishes (Cooking)
  • Regulations and Standards (Food)
DEF

A fish or fish flesh that is coated with batter and breading.

French

Domaine(s)
  • Produits de mer et d'eau douce (Industr. alim.)
  • Plats cuisinés
  • Réglementation et normalisation (Alimentation)
DEF

Poisson ou chair de poisson enrobé de pâte à frire et de panure.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Productos del mar y de agua dulce (Ind. alimentaria)
  • Platos preparados (Cocina)
  • Reglamentación y normalización (Alimentación)
Save record 3

Record 4 2005-10-24

English

Subject field(s)
  • Recipes
  • Food Industries
DEF

A small flat cake of fish(as salted codfish) shredded, mixed with mashed potato and minced onions, often coated in batter or breadcrumbs and fried.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
  • Industrie de l'alimentation
OBS

Gâteau rond et plat, à base de morue salée, de purée de pommes de terre et d'oignons. Le tout est sauté dans la poêle.

Spanish

Save record 4

Record 5 2002-08-21

English

Subject field(s)
  • Food Industries
  • Cheese and Dairy Products
CONT

Limit the amount of fatty foods you eat. Try eating small amounts choosing low fat alternatives and/or cooking without adding fat. Also remember to cut the fat off meat remove the skin from poultry eat fish without the batter and choose half fat cheese or semi-skimmed or skimmed milk.

French

Domaine(s)
  • Industrie de l'alimentation
  • Laiterie, beurrerie et fromagerie

Spanish

Save record 5

Record 6 1999-02-02

English

Subject field(s)
  • Recipes
OBS

batter: A mixture of liquid, flour, etc., that can be beaten or stirred.

OBS

Fruit, meat, vegetables or fish are covered with batter and deep fried.

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Le français ne fait pas de différence, c'est toujours de la pâte. L'anglais fait des distinctions : pastry (pâte à tarte); mix (gâteaux); dough (pain); batter (frire).

Spanish

Save record 6

Record 7 1994-04-15

English

Subject field(s)
  • Recipes
OBS

fritter : a piece of fruit, vegetable, meat or fish covered with a batter and fried in deep fat.

Key term(s)
  • pakora

French

Domaine(s)
  • Recettes de cuisine
OBS

Pakora est le nom Indien pour beignet. Il y a des «pakoras» aux légumes, aux fruits, au poisson, à la viande avec les épices du pays. C'est le principe du beignet; soit un morceau de fruit, de légume, de poisson trempé dans une pâte et cuit à grande friture.

Key term(s)
  • pakora

Spanish

Save record 7

Record 8 1991-03-19

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

Method of preparation applied mostly to fish. The fish is filleted,(...) dipped into a light batter, fried in deep fat and accompanied by tomato sauce.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Nom d'un apprêt de poisson frit. Les poissons ou [filets de poisson] sont trempés dans une pâte à frire (...) puis frits, égouttés et servis avec une sauce tomate. On ignore l'origine du nom de cet apprêt.

CONT

Orly de filets de saumon.

CONT

anguilles frites Orly.

Spanish

Save record 8

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